Honlapkészítés és keresőoptimalizálás blog

2022. június 17.

Amikor a vállalkozásod számára létrehozol egy weboldalt, vagy éppen frissíted a meglévő honlapot, akkor számos szempontot figyelembe kell venni. Ezek közé tartozik a dizájn, az információk tartalma, vagy éppen az egyediség. Az alábbiakban megnézzük, hogy miért érdemes figyelmet fordítani az interaktív weboldal kialakítására, milyen előnyöket biztosíthat a vállalkozásunknak.

2022. április 19.

Egy igazán jó weboldalt három dologról lehet felismerni: az esztétikus megjelenésről, a tökéletes funkcionalitásról, nem utolsó sorban pedig a látogatók számára kínált, egyedi és érdekes tartalomról. Az utóbbi azonban mit sem ér a megfelelő minőségű illusztrációk nélkül.

2021. december 30.

Most megmutatjuk azt, a trendek jelenlegi állása szerint melyek azok a megoldások, melyek 2022-ben nagy valószínűséggel népszerek lesznek, és milyen elemeket lehet érdemes alkalmazni weboldalad megtervezése során, ha szeretnéd, hogy a végeredmény ne csak dekoratív, de modern és divatos is legyen!

2021. augusztus 23.

Egy üzleti weboldal megtervezéséhez és létrehozásához megtalálni a megfelelő ügynökséget nem egyszerű feladat. De hogyan választhatod ki közülük azt, amelyik valóban azt nyújtja, amit szeretnél és profi munkát végez? Most mutatunk pár alapvető dolgot, melyek segíthetnek eligazodni a weboldaltervezéssel és működtetéssel kapcsolatos vállalkozások tengerében!

2021. február 09.

Akár webáruházról, akár saját üzleti weboldalról van szó, fontos a jó minőségű, saját fotók és illusztrációk használata. A jó minőségű fotók és grafikák használata mellett megannyi érv szól még a bizalomépítés mellett. Most összegyűjtöttünk párat ezek közül, hogy megmutassuk, a tökéletes weboldal üzemeltetéséhez miért is van szükséged tökéletes, egyedi illusztrációkra!

2021. február 03.

A webdesigner szakma folyamatosan mozgásban van. Szinte napról napra feltűnik valami új dolog, folyamatosan pörögnek a trendek. Ezzel a lendülettel pedig csak akkor lehet lépést tartani, ha rajta tartjuk az ujjunkat a szakma vérkeringésén. Az alábbi oldalakat úgy válogattuk össze, hogy legtöbbjük bejegyzéseit ne csak a szakemberek, hanem a webdesign iránt érdeklődő, lelkes laikusok is örömmel tudják olvasni.

2021. január 05.

Napjainkban a technológia rendkívül gyorsan változik. Nem meglepő tehát, hogy a webdesign is folyamatosan alakul, az új eszközökhöz, azok felhasználóinak igényeihez igazodik. Éppen ezért érdemes lépést tartani a korral és képben lenni a legújabb trendekkel. Most összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, melyek az idei év tapasztalatai alapján előre láthatólag nagy hatással lesznek 2021 webdesign divatjára!

2020. november 17.

A webdesign terén a divat évről évre változik. Nem biztos azonban, hogy minden hóbortba érdemes fejest ugrani. Ami ma még korszerű és látványos, könnyen lehet, hogy holnapra már idejét múlttá és unalmassá válik. Most megmutatjuk azokat a jeleket, amik arra utalnak, hogy egy divathullám mikor működhet hatékonyan egy üzleti weboldal esetében és mikor érdemes felugrani a trendvonatra.

2020. október 21.

A usability azon fogalmak egyike, melyet gyakorta hallani abban az esetben, ha weboldal tervezésről van szó. Sokak számára azonban nem teljesen tiszta a jelentése, és gyakran keverik össze a user experience, azaz a felhasználói élmény fogalmával. Most megmutatjuk, mit is jelent pontosan a használhatóság és miért fontos, hogy megteremtsd weboldalad felépítése során.

2020. augusztus 11.

Sokan gondolják úgy, hogy a sikerhez vezető út a már működő formulák másolása. Ugye te sem szeretnél beolvadni a tömegbe? Te sem szeretnél plágium vétsége miatt a bíróságra járni? Akkor itt az ideje, hogy lemondj a szolgai másolásról! Most megmutatjuk, saját weboldal tervezése során miért nem szabad száz százalékosan lemásolnod azt, amit a konkurencia csinál!

2020. július 29.

Egy saját weboldal tervezése egyszerű feladat. Elég, ha jól néz ki, és máris özönleni fognak a látogatók! Vagy mégsem? Bemutatjuk a leggyakoribb tévhiteket, melyek a legtöbb ember fejében még 2020-ban is élnek a weboldal tervezéssel kapcsolatban.

2020. július 20.

A tavalyi év egyik nagy slágere UI design szempontjából a honlapok sötét módban történő megjelenítésének lehetősége volt. De tényleg érdemes időt, pénzt és energiát áldozni arra, hogy weboldalunk ilyen módon is megjeleníthető legyen, vagy az egész csak múló trend, melyet jövőre a legtöbb felhasználó elfelejt? Most összegyűjtöttük a sötét mód legnagyobb előnyeit és hátulütőit is!

2020. június 29.

Miben más egy webdesigner munkája, mint egy átlagos grafikusé? Miért bonyolult, összetett szakma a webdesign? Ebben a rövid cikkben a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük azokat a fontosabb dolgokat, melyek a két szakmát leginkább megkülönböztetik egymástól.

2020. május 01.

Mit értünk a minőség fogalma alatt, ha weboldal tervezésről beszélünk? De vajon mit is jelent pontosan a minőség, és létezik-e objektív meghatározása a fogalomnak? Megmutatjuk, mire van szüksége egy üzleti honlapnak 2020-ban ahhoz, hogy sikeres lehessen.

2020. április 19.

A legtöbben úgy gondolnánk, a grafikai tervezés során csak a látható elemek azok, melyek számítanak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az összhatás létrejöjjön. Sok esetben azonban valaminek a hiánya legalább annyira beszédes lehet, mint egy jól eltalált illusztráció. Ebben a hiányban ugyanis jóval több kiaknázatlan potenciál rejlik, mint azt sokan elsőre gondolnák. Most megmutatjuk, miért!

2020. január 21.

A sikeres weboldal kulcsa a minőségi webdesign és az érdekes tartalom összhangja. De hogyan igazodhat egymáshoz a kettő? Az alábbi bejegyzésben megmutatjuk, miért fontos a megjelenés és a tartalom közti egyensúly megteremtése, és azt is, hogyan segítheti az egyik a másik kialakítását.

2020. január 05.

Megmutatjuk, milyen változásokra számíthatunk webdesign téren a 2019-es trendekhez képest, és mik azok az irányzatok, amikre érdemes odafigyelni. Milyen trendek felemelkedése várható 2020-ban, és várható-e, hogy az új évtized radikális változást hoz majd a webdesign terén?

2019. december 29.

A betűk megfelelő megválasztása, méretezése és tördelése legalább annyira fontos eleme egy jó weboldal megjelenésének, mint az illusztrációk, vagy a formatervezés. Az alábbi bejegyzésben bemutatjuk azt, mi a jó webes tipográfia titka, és mik azok az apróságok, melyekre egy honlap tervezése során a designernek oda kell figyelnie.

2019. november 26.

„Miért érdemes követni az aktuális trendeket, ha ki is lóghatunk a sorból?” - Merül fel legtöbbekben a kérdés, mikor weboldaltervezésre kerül a sor. Lehet-e egy honlap egyszerre egyedi és trendi? Amennyiben igen, mi a kulcs a tökéletes megjelenéshez? Ebben a bejegyzésben mindenre fény derül!

2019. október 19.

Az elmúlt pár év tapasztalatai alapján elmondható, hogy mind a tervezői-, mind pedig az ügyféloldalról nézve a minimalizmus volt az a trend, ami a legnagyobbat ment. A letisztult weboldalak kiütéses győzelemmel arattak sikert a vizuálisan túlzsúfolt, színes honlapok felett, az i-re a pontot pedig a legegyszerűbb színkombinációkat alkalmazó, monokróm designnak sikerült feltennie.

2019. szeptember 24.

Webdesigner, UI designer, UX designer. Nyilván sokaknak ismerősen cseng ez a három fogalom, azonban biztosan akadnak olyanok is, akiknek a különbség annak ellenére sem feltétlenül tiszta, hogy egyre többször találkozunk velük a hétköznapokban. Az alábbi bejegyzésből megtudhatjuk, mik is jelentik a három foglalkozás közti lényeges eltérési pontokat.

2019. augusztus 17.

Weboldalunk vizuális megjelenése már alapvetően egy olyan dolog, ami rengeteget dobhat üzletünk népszerűségén. Egy esztétikus és letisztult honlap fél siker, azonban érdemes tudni, hogy a jó design nem kizárólag az egyedi grafikai elemek és a jól megválasztott betűtípus alkalmazásán múlik.

2019. augusztus 02.

Sokan úgy gondolják, egy sikeres weboldal felépítése kizárólag a jó programozói munkán és a grafikai tervezésen múlik. Az igazság azonban az, hogy ennél sokkal többről van szó. A kódok mágusainak és a grafikai szoftverek mestereinek munkája valóban a honlaptervezés alappilléreit jelentik, ellenben akadnak olyan feladatok, melyek legalább ennyire fontosak a stabil, biztonságos weboldal elindításához.

2019. június 30.

Működhetnek-e az animált komponensek a modern designban, és ha igen, melyek azok az elemek, melyek hozzájárulhatnak weboldalunk sikeréhez? Az alábbi bejegyzésből többek közt ez is kiderül.

2019. június 20.

A vevőnek mindig igaza van! –tartja a régi mondás, azonban a legjobb szakemberek esetében is akadnak olyan kérések, melyektől pillanatok alatt kitörheti őket a frász. Nincs ez másképp természetesen a weboldalfejlesztők és designerek körében sem. Most mutatunk nektek négy olyan, visszatérő kérést, melyeket érdemes nagyívben elkerülni, hiszen még a sokat látott, tapasztalt tervezőknek is azonnal égnek áll tőlük a haja!

2019. május 09.

A webdesign világa az a hely, ahol a trendek rendkívül gyorsan változhatnak, és a legfelkapottabb dolog is válhat egyik napról a másikra elavulttá és enyhén kínossá is. Most mutatunk nektek néhány olyan trendet, melyek egykoron sikeresnek számítottak, azonban képtelenek voltak arra, hogy felvegyék a versenyt egy változó kor változó vizuális igényeivel és elvárásaival.

2019. március 04.

Ha keresőoptimalizálásról beszélünk, a legtöbben hajlamosak vagyunk azonnal a kulcsszavak helyes használatára gondolni. Pedig maga a SEO ennél jóval sokoldalúbb és összetettebb tevékenységet jelent. A megfelelően optimalizált tartalom valóban fontos, ám rengeteg egyéb szempontot érdemes figyelembe vennünk, ha szeretnénk elérni, hogy a keresők találati listájuk előkelő helyén jelenítsék meg weboldalunkat.

2019. február 14.

Egy jól működő vállalkozás elstartolásának egyik alapkövét jelenti a saját weboldal elindítása. Egy tökéletes honlap pedig nem csupán tartalmát, de vizuális megjelenését tekintve is kedves az olvasónak. A jó megjelenés igazi szakembert, jól képzett webdesignert kíván. De hogyan találd meg a céljaidnak leginkább megfelelő vizuális gurut? Adunk néhány tippet, melyeknek köszönhetően te is könnyebben kiválaszthatod az igazit!

2019. január 28.

A webdesign világa egy dinamikusan változó környezet, melyet az évről évre folyamatosan formálódó, alakuló trendek határoznak meg. A legtöbb ilyen irányzat tiszavirág-életű, azonban akadnak olyan vonulatok is, melyek a későbbiek során meghatározhatják a szakma további alakulását, fejlődését. 2018-ban az eleganciáé és a letisztult megjelenésé volt a főszerep.

2019. január 07.

Azt már tudjuk, hogy egy honlap esetében az egyszerűség és letisztultság fél sikert jelent. De vajon miről ismerszik meg az igazán jó, minimalista weboldal? És egyáltalán: miért olyan népszerű a multimédiás tartalmak kora után a csontig egyszerűsített megjelenés 2019-ben is?

2018. december 13.

Egy kép többet mond ezer szónál. Legalábbis így tartja a közmondás, ami, ha jobban belegondolunk, nem is lehetne pontosabb. Az, hogy weboldalunkon milyen minőségű képeket alkalmazunk, sokat elárul rólunk. Ez pedig egyaránt vezethet a látogatók megnyeréséhez, vagy elvesztéséhez is. Milyen fotókat érdemes alkalmaznunk abban az esetben, ha szeretnénk fellendíteni forgalmunkat, és mik azok a hibák, melyeket tanácsos elkerülnünk?

2018. november 13.

A legtöbb lojális látogató szívéhez a vizuális megjelenésen keresztül vezet az út. Azonban érdemes tudni, hogy néha egy első látásra tökéletesnek tűnő weboldal is hagyhat némi kívánnivalót maga után. Hogy miért? Ennek több apró, ám fontos oka is lehet. Mi ezek közül mutatjuk most meg neked a három leggyakoribbat.

2018. augusztus 28.

Míg egy ügyesen felépített, minőségi honlap a siker kulcsa lehet cégünk számára, addig egy átgondolatlan, összecsapott oldal akár a bukásunkhoz is vezethet. Mik azok a hibák, melyeket hajlamosak vagyunk elkövetni egy céges weboldal felépítése során, de mindenképp érdemes elkerülnünk, ha szeretnénk, hogy vállalkozásunk magabiztos és megbízható piaci szereplőként jelenjen meg a potenciális ügyfelek előtt?