Utolsó frissítés: Szerző:

Webdesign trendek, amik nagyot mentek 2018-ban

A webdesign világa egy dinamikusan változó környezet, melyet az évről évre folyamatosan formálódó, alakuló trendek határoznak meg. A legtöbb ilyen irányzat tiszavirág-életű, azonban akadnak olyan vonulatok is, melyek a későbbiek során meghatározhatják a szakma további alakulását, fejlődését.

2018-ban az eleganciáé és a letisztult megjelenésé volt a főszerep.

Minimalista weboldalak

A idén úgy tűnik, mind a dizájnerek, mind kuncsaftjaik körében az egyszerű és letisztult design bizonyult a leginkább menőnek. Ez nem véletlen, hiszen egy jó weboldal elsődleges feladata az informálás, ami igazán hatékonyan csak egyszerű és letisztult környezetben, a zavaró tényezők kiiktatása után tud megvalósulni.

A minimalista megjelenés elegánsabbá, vonzóbbá és befogadhatóbbá teszi a tartalmat, nem utolsó sorban pedig profizmust sugall, ami saját vállalkozás esetében egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

Egyszerű színek, egyedi tipográfia

A minimalista design is könnyedén feldobható, mégpedig a megfelelő színek és a látványos tipográfiai elemek használatával. A 2018-as évben a felesleges grafikai elemek használata helyett leginkább a kontrasztos színek, az egyedi módon felépített tipográfiai szegmensek, és az ezek kombinációjából adódó, végtelen lehetőségek dominálta.

A betűméretekkel és a térközökkel való játék, valamint a negatív tér megfelelő használata a legtöbb webdesignernek megmutatta azt, hogy egyszerűség kiváló alkotói eszköz lehet, és a jó kezekben bizony csodákra képes.

Reszponzív design

Napjainkban egyre inkább elterjedt a különböző mobileszközök, tabletek és telefonok mindennapos használata. Egy kizárólag asztali számítógépekre és laptopokra tervezett honlappal rengeteg potenciális látogatót veszíthetünk, éppen ezért az igazán jó weboldalak ma már a platform-független megjelenésre koncentrálnak.

2018 a reszponzív honlapok éve volt, és a helyzet jelenlegi állásából úgy tűnik, ez a tendencia egy jó darabig még nem is fog változni.

Egyszerűbb navigáció

Szintén a mobileszközök térhódításának és a felhasználói szokások megváltozásának köszönhető, hogy a weboldalak korábban bonyolult menüi és általánosságban véve a navigáció módja is megváltozott. Míg korábban a bonyolult menürendszerek domináltak, mára az egyszerűen és gyorsan végiggörgethető oldalak kerültek előtérbe. Ez nem véletlen, hiszen a mobileszközökön jóval egyszerűbb végiggörgetni a tartalmat, mint végigkattintani egy komplett menüsort.

Nos, a 2018 gyorsan elrepült, az új esztendő pedig valószínűleg új trendeket, új irányzatokat hoz majd magával a webdesign világában. A szakma jelenlegi helyzete leginkább azt sugallja, hogy az új szelek a mobileszközök irányából fújnak, azonban sosem tudhatjuk biztosra, mit hoz a jövő.

Egy dolog azonban továbbra is biztos: mi mindig kíváncsisággal és izgalmakkal telve állunk elébe az új lehetőségeknek és nagy kihívásoknak!

Címkék

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. augusztus 17.

Weboldalunk vizuális megjelenése már alapvetően egy olyan dolog, ami rengeteget dobhat üzletünk népszerűségén. Egy esztétikus és letisztult honlap fél siker, azonban érdemes tudni, hogy a jó design nem kizárólag az egyedi grafikai elemek és a jól megválasztott betűtípus alkalmazásán múlik.

2023. október 04.

Az automatizálás általános előnyei, mint például az alacsonyabb működési költségek, a versenyképes üzleti ökoszisztéma létrehozása és a folyamatok leegyszerűsítése, minden vállalkozás számára előrelépést jelent 2023-ban. Ez a szempont azonban még erősebb a marketingben, ahol a piacot az erős dinamizmus jellemzi. A Global Advertising Market Report szerint pedig évi 590,3 milliárd dolláros piacról beszélünk.

Népszerű bejegyzések