CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

5 webdesign blog, amit érdemes követned

A webdesigner szakma folyamatosan mozgásban van. Szinte napról napra feltűnik valami új dolog, folyamatosan pörögnek a trendek. Ezzel a lendülettel pedig csak akkor lehet lépést tartani, ha rajta tartjuk az ujjunkat a szakma vérkeringésén.

Éppen ezért most megmutatjuk nektek az öt legtutibb webdesign blogot, melyeket lapozgatva szinte mindent megtudhattok a tervezői hivatást érintő újdonságokról, érdekességekről és változásokról. Sőt, akár inspirációt is gyűjthettek a munkához.

Az alábbi oldalakat úgy válogattuk össze, hogy legtöbbjük bejegyzéseit ne csak a szakemberek, hanem a webdesign iránt érdeklődő, lelkes laikusok is örömmel tudják olvasni.

Smashing Magazine

A Smashing Magazine az egyik legolvasottabb blog, melyet kifejezetten webdesignerek és fejlesztők számára írnak, és a legújabb design trendek mellett a fejlesztést és az e-marketinget érintő témákkal is foglalkozik.

Lapozgatása főként azoknak a szakembereknek ajánlott, akik szeretnének képben lenni a webfejlesztő szakma újdonságaival, és a hírek és hasznos tanácsok mellett igazi vitaindító szakmai cikkeket is szeretnének olvasni.

Az oldalon rendszeresen jelennek meg érdekesebbnél érdekesebb tartalmak, de akár a rendszeres hírlevélre is feliratkozhatunk, ha időben szeretnénk értesülni a webdesign és webfejlesztés világát érintő, legfontosabb hírekről.

Creativeoverflow

A Creativeoverflow egy évtizedes múlttal rendelkező kreatív blog, mely rengeteg érdekes témát tartogat azok számára, akik egy kicsit is érdeklődnek a webdesign világa iránt. A profi tervezők és a laikusok egyaránt érdekes cikkeket találhatnak rajta, a friss hírek, interjúk, inspiráló anyagok és legújabb trendek mellett pedig oktatóvideókat és ingyenesen letölthető sablonokat is találhatunk rajta.

Bejegyzéseik közt akadnak kifejezetten olyanok, melyeket a profi fejlesztőknek vagy designereknek szánnak, de a Creativeoverflow oldalán a kezdők és a laikusok is találhatnak a számukra érdekes, izgalmas tartalmat.

Sőt, a webdesign és a webfejlesztés mellett szinte minden, a kreatív világot érintő témával találkozhatunk.

Creative Bloq

A Creative Bloq olyan oldal, mely a webdesign mellett a grafikusok számára is érdekes lehet, hiszen nem kifejezetten webes tematikára épül. A magazin a design-világ legújabb trendjeibe és legfrissebb híreibe enged némi betekintést, és egy külön rovaton belül szerves részét képzi a webdesign.

A Creative Bloq tartalmai leginkább azok számára ajánlottak, akik amellett, hogy szeretnek képben lenni a szakmát érintő újdonságokkal, szívesen inspirálódnak a színes, magazin-jellegű bejegyzésekből.

Éppen ezért nem csak vérprofi tervezőknek és programozóknak ajánljuk, hanem mindenki másnak, akit egy kicsit is érdekel a digitális grafika és a design sokszínű világa.

Designmodo

A Designmodo nem egy egyszerű blog. Sokkal inkább egy olyan oldal, ahol rengeteg ingyenes template és segédanyag várja a designereket. Rengeteg hasznos tutorial közül válogathatunk, és akár hasznos Wordpress plugineket és témákat is letölthetünk.

Emellett persze nagyon sok érdekes cikket is olvashatunk, melyek többsége a grafikai tervezéssel és webfejlesztéssel foglalkozik, és a legkedveltebb programok használatára, valamint a szakmán belüli, folyamatosan változó trendekre fókuszál.

Webdesigner Depot

Ha a hírek helyett sokkal inkább ötletekre és segítségre van szükséged, akkor a Webdesigner Depot az a blog, amit neked találtak ki. Ez egy nagyszerű interaktív oldal, ahol rengeteg szakmabeli publikál, és a kommentszekcióban is érdekes felvetésekkel, szakmai kérdésekkel és válaszokkal találkozhatsz.

Az oldalon hetente több cikk is megjelenik, melyek mindegyike olyan hasznos információkkal szolgál, amit akár te is hasznosíthatsz a mindennapi munkád során. A szerkesztők persze a lazább, "kis színes" jellegű bejegyzésekről sem feledkeznek meg, így a Webdesigner Depot bárki számára érdekes lehet, akit egy kicsit is érdekel a weboldal tervezés.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2021. február 16.

Az internetet ellepték a webshopok, és ma már szinte nem is találunk olyan szolgáltatást, mely ne lenne elérhető az interneten keresztül. De lehet-e továbbra is jövedelmező egy webáruház az egyre gyarapodó konkurencia mellett, és vajon megéri-e a kisebb vállalkozásoknak is webshopot indítaniuk? Ebben a bejegyzésben ezeket a kérdéseket igyekszünk megválaszolni.

2020. július 06.

Elkészült az üzleti weboldalad, felkészültél a látogatók rohamára, de valami úgy tűnik, mégsem stimmel. Az emberek messzire elkerülnek, vagy épp csak rákattintanak néhányan a honlapodra, és általában ők is néhány perc után meggondolják magukat. Mi lehet ennek az oka?

Népszerű bejegyzések