Utolsó frissítés: Szerző:

5 webdesign blog, amit érdemes követned

A webdesigner szakma folyamatosan mozgásban van. Szinte napról napra feltűnik valami új dolog, folyamatosan pörögnek a trendek. Ezzel a lendülettel pedig csak akkor lehet lépést tartani, ha rajta tartjuk az ujjunkat a szakma vérkeringésén.

Éppen ezért most megmutatjuk nektek az öt legtutibb webdesign blogot, melyeket lapozgatva szinte mindent megtudhattok a tervezői hivatást érintő újdonságokról, érdekességekről és változásokról. Sőt, akár inspirációt is gyűjthettek a munkához.

Az alábbi oldalakat úgy válogattuk össze, hogy legtöbbjük bejegyzéseit ne csak a szakemberek, hanem a webdesign iránt érdeklődő, lelkes laikusok is örömmel tudják olvasni.

Smashing Magazine

A Smashing Magazine az egyik legolvasottabb blog, melyet kifejezetten webdesignerek és fejlesztők számára írnak, és a legújabb design trendek mellett a fejlesztést és az e-marketinget érintő témákkal is foglalkozik.

Lapozgatása főként azoknak a szakembereknek ajánlott, akik szeretnének képben lenni a webfejlesztő szakma újdonságaival, és a hírek és hasznos tanácsok mellett igazi vitaindító szakmai cikkeket is szeretnének olvasni.

Az oldalon rendszeresen jelennek meg érdekesebbnél érdekesebb tartalmak, de akár a rendszeres hírlevélre is feliratkozhatunk, ha időben szeretnénk értesülni a webdesign és webfejlesztés világát érintő, legfontosabb hírekről.

Creativeoverflow

A Creativeoverflow egy évtizedes múlttal rendelkező kreatív blog, mely rengeteg érdekes témát tartogat azok számára, akik egy kicsit is érdeklődnek a webdesign világa iránt. A profi tervezők és a laikusok egyaránt érdekes cikkeket találhatnak rajta, a friss hírek, interjúk, inspiráló anyagok és legújabb trendek mellett pedig oktatóvideókat és ingyenesen letölthető sablonokat is találhatunk rajta.

Bejegyzéseik közt akadnak kifejezetten olyanok, melyeket a profi fejlesztőknek vagy designereknek szánnak, de a Creativeoverflow oldalán a kezdők és a laikusok is találhatnak a számukra érdekes, izgalmas tartalmat.

Sőt, a webdesign és a webfejlesztés mellett szinte minden, a kreatív világot érintő témával találkozhatunk.

Creative Bloq

A Creative Bloq olyan oldal, mely a webdesign mellett a grafikusok számára is érdekes lehet, hiszen nem kifejezetten webes tematikára épül. A magazin a design-világ legújabb trendjeibe és legfrissebb híreibe enged némi betekintést, és egy külön rovaton belül szerves részét képzi a webdesign.

A Creative Bloq tartalmai leginkább azok számára ajánlottak, akik amellett, hogy szeretnek képben lenni a szakmát érintő újdonságokkal, szívesen inspirálódnak a színes, magazin-jellegű bejegyzésekből.

Éppen ezért nem csak vérprofi tervezőknek és programozóknak ajánljuk, hanem mindenki másnak, akit egy kicsit is érdekel a digitális grafika és a design sokszínű világa.

Designmodo

A Designmodo nem egy egyszerű blog. Sokkal inkább egy olyan oldal, ahol rengeteg ingyenes template és segédanyag várja a designereket. Rengeteg hasznos tutorial közül válogathatunk, és akár hasznos Wordpress plugineket és témákat is letölthetünk.

Emellett persze nagyon sok érdekes cikket is olvashatunk, melyek többsége a grafikai tervezéssel és webfejlesztéssel foglalkozik, és a legkedveltebb programok használatára, valamint a szakmán belüli, folyamatosan változó trendekre fókuszál.

Webdesigner Depot

Ha a hírek helyett sokkal inkább ötletekre és segítségre van szükséged, akkor a Webdesigner Depot az a blog, amit neked találtak ki. Ez egy nagyszerű interaktív oldal, ahol rengeteg szakmabeli publikál, és a kommentszekcióban is érdekes felvetésekkel, szakmai kérdésekkel és válaszokkal találkozhatsz.

Az oldalon hetente több cikk is megjelenik, melyek mindegyike olyan hasznos információkkal szolgál, amit akár te is hasznosíthatsz a mindennapi munkád során. A szerkesztők persze a lazább, "kis színes" jellegű bejegyzésekről sem feledkeznek meg, így a Webdesigner Depot bárki számára érdekes lehet, akit egy kicsit is érdekel a weboldal tervezés.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2018. október 22.

Amennyiben a honlapod nem vonzza a látogatókat, annak több oka is lehet. Ezek közül a weboldal felépítése csak az egyik fontos kérdés, a rendszeresen frissülő, minőségi tartalom legalább annyira lényeges, mint a megjelenés. A forgalomnövelés éppen ezért összetett feladat. Létezik azonban néhány olyan, egyszerű trükk, aminek bevetése segíthet abban, hogy hatékonyan gyarapítsuk az általunk kínált tartalom iránt érdeklődő látogatók számát.

2023. október 13.

A lokális SEO nagyon sok mindenben hasonlít a hagyományos értelemben vett SEO-ra. Például itt is rengeteg időre, munkára és türelemre van szükséged ahhoz, hogy sikert érj el. Azonban ezek bőségesen megtérülnek, és idővel élvezheted munkád gyümölcsét. Nézzük meg röviden, hogy mi is az a keresőoptimalizálás, és miben különbözik ettől a helyi SEO.

Népszerű bejegyzések