Utolsó frissítés: Szerző:

Új év, új trendek: mit tartogat 2022 a webdesign terén?

A webdesign olyan szakma, mely dinamikusan változik. És habár van, ami örök, a trendek jönnek-mennek, ezzel együtt pedig az ügyfelek és a weboldalak látogatóinak elvárásai is évről évre változnak. Ami tavaly még divat volt, jövőre már nem biztos, hogy menő, éppen ezért érdemes kezünket mindig a divat ütőerén tartani.

Most megmutatjuk azt, a trendek jelenlegi állása szerint melyek azok a megoldások, melyek 2022-ben nagy valószínűséggel népszerek lesznek, és milyen elemeket lehet érdemes alkalmazni weboldalad megtervezése során, ha szeretnéd, hogy a végeredmény ne csak dekoratív, de modern és divatos is legyen!

Apró trükkök, játékos megoldások

Az elmúlt években az üzleti weboldalakat leginkább a minimalista megjelenés uralta. Ez valószínűleg az elkövetkező időszakban sem lesz másképp, azonban egyre több jel mutat arra, hogy ismét teret nyer a játékos interaktivitás, és a tervezők apró, mégis érdekes vizuális megoldásokkal próbálják egyedibbé tenni a honlapokat.

Ezalatt persze nem a kétezres évek elejének túlzsúfolt, animációkkal és hangeffektekkel leterhelt webes felületeire kell gondolnunk. Sokkal inkább olyan megoldásokra, mint az interaktív tipográfia, a kreatív kurzorok használata, vagy épp a honlapok tartalmába beépülő, rövidebb videók alkalmazása.

Ezek az apró dolgok ugyanis képesek komolyan a feldobni a felhasználói élményt, és egy egyébként egyszerű, minimalista alapokra épülő honlapot is igazán egyedivé tehetnek. Ráadásul ma már olyan technikákkal építhetők be egy honlapba, melyek nem korlátozzák annak betöltési sebességét sem.

Éppen ezért nem érdemes elzárkózni az interaktív megoldásoktól, abban az esetben persze, ha azok illeszkednek a saját márkádhoz és vállalkozásod imidzséhez, és a képzett tervezők esztétikusan, nem túl hivalkodóan alkalmazzák őket.

Célkeresztben az alkalmazások

Az okoseszközök elterjedésével az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az egyszerűen kezelhető applikációk, melyek dinamikus élményt nyújtanak, így egyre több netező használja őket. Nem meglepő, hogy a weboldalak látogatói is egyre inkább kedvelik, ha az általuk látogatott oldal alkalmazás-szerű felülettel fogadja őket.

A lényeg, hogy egy weboldal egyszerűen használható, mégis élményszerű legyen, ami azt jelenti, hogy a jövőben egyre több interakciós lehetőség fog feltűnni az applikációk mellett a hagyományos weboldalakon is, és az otthoni számítógépen vagy laptopon megnyitott honlapok is egyre inkább a telefonjainkról és tabletjeinkről ismert alkalmazásokra fognak majd hasonlítani.

Minél kevesebb oldal annál több látogató?

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak az egyoldalas weboldalak, melyek leginkább a klasszikus landing page-ekhez hasonlóan mutatnak be egy-egy márkát vagy vállalkozást. Ennek legfőbb oka, hogy az emberek szeretik és keresik az egyszerűséget, és minél könnyebben navigálható egy oldal, annál szívesebben töltenek rajta időt. És mi lehetne egyszerűbben navigálható egy egyszerű, egyoldalas felületnél?

Érdemes azonban tudni, hogy ez a megoldás leginkább azok számára lehet jövedelmező, akik nem szeretnének túlságosan sok informácit átadni látogatóiknak, hiszen minél több dolgot szeretnénk egyetlen lapon megjeleníteni, annál zsúfoltabb és átláthatatlanabb lesz a weboldal. Éppen ezért leginkább a kisvállalkozások és start-upok számára lehet igazán jó döntés egy modern, mutatós one pager.

Van, ami sosem megy ki a divatból

Annak ellenére, hogy a trendek folyamatosan változnak, akadnak dolgok, melyek évekig, akár évtizedekig is biztos alapot jelentenek egy profi weboldal megtervezése során. Az egyszerű, letisztult megjelenés például évek óta hódít, és nem véletlenül.

Ennek legfőbb oka, hogy az emberek szeretik az átlátható, könnyen navigálható honlapokat, melyek nem zúdítanak egyszerre túl sok, felesleges ismeretanyagot és vizuális ingert a nyakukba. Hiszen gondoljunk csak bele: mennyi információt kell nap mint nap befogadnunk és feldolgoznunk a modern, internet és közösségi média által uralt világban.

Éppen ezért egy weboldal megtervezése során érdemes mindig arra törekedni, hogy a megjelenés egyszerre legyen stílusos és a játékosan modern, mégis áttekinthető és letisztult is egyben.

Abban az esetben pedig, ha 2022-ben szeretnél egy új, profi honlapot, vagy épp régivágású üzleti weboldaladat szeretnéd vonzóbbá, érdekesebbé és legfőképp hatékonyabbá tenni, keress minket bátran, hiszen tapasztalt csapatunk mindig a rendelkezésedre áll abban, hogy mind vizualitás, mind pedig funkcionalitás terén igazán kiemelkedő webhelyed lehessen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2021. január 14.

Weboldalad betöltési sebessége fontos tényező. Nem csak a felhasználói élményt határozza meg alapjaiban, de keresőoptimalizálás szempontjából is kritikus jelentőségű. Éppen ezért fontos, hogy üzleti honlapod mindig a lehető leggyorsabban elérhető legyen. Most mutatunk néhány trükköt, melyek segítségével egyszerűen és gyorsan felpörgetheted weboldalad betöltési sebességét!

2020. november 17.

A webdesign terén a divat évről évre változik. Nem biztos azonban, hogy minden hóbortba érdemes fejest ugrani. Ami ma még korszerű és látványos, könnyen lehet, hogy holnapra már idejét múlttá és unalmassá válik. Most megmutatjuk azokat a jeleket, amik arra utalnak, hogy egy divathullám mikor működhet hatékonyan egy üzleti weboldal esetében és mikor érdemes felugrani a trendvonatra.

Népszerű bejegyzések