Utolsó frissítés: Szerző:

Üzleti weboldalt építesz? Megmutatjuk, miért fontos a jó minőségű illusztráció!

Sokan úgy tartják, hogy egy üzleti weboldal lényege a tartalom, a megjelenés pedig csak egy másodlagos dolog, afféle hozzáadott érték. Ez azonban csak részben igaz, hiszen a minőségi külső legalább annyira fontos, mint a minőségi kontent.

Gondoljunk csak bele: ki sétálna be egy olyan boltba vásárolni, ami láthatóan lepukkant, szakadt és első ránézésre divatjamúlt dolgokat árul? Ugye, hogy Te sem? Nos, a helyzet az online üzletek esetében is hasonló.

Minél gyengébb a megjelenés és minél rosszabb minőségű illusztrációkat használunk termékeink és szolgáltatásaink bemutatására, annál nagyobb eséllyel riasztjuk el a potenciális érdeklődőket.

És ez még csak az érme egyik oldala. A jó minőségű fotók és grafikák használata mellett megannyi érv szól még a bizalomépítés mellett. Most összegyűjtöttünk párat ezek közül, hogy megmutassuk, a tökéletes weboldal üzemeltetéséhez miért is van szükséged tökéletes, egyedi illusztrációkra!

A jó illusztráció jobb SEO eredményeket garantál

Mivel a Google szereti a könnyedén és gyorsan áttekinthető szöveges tartalmakat, így nem véletlen, hogy az illusztrációk alkalmazását is támogatja. Amennyiben tehát jó minőségű és a szövegünk szempontjából releváns illusztrációkat alkalmazunk, abban az esetben jóval előkelőbb helyen végezhetünk a találati listán.

Arról nem is beszélve, hogy a tartalmainkra kattintó felhasználók is szívesebben olvasnak végig egy minőségi képekkel illusztrált cikket, vagy vásárolnak egy olyan webshopból, ahol a termék nagy felbontású képeken, több szögből is megtekinthető.

Biztos lehetsz abban, hogy többen osztják meg tartalmaid

A közösségi médiában való jelenlét remek módszer arra, hogy növeljük vállalkozásunk láthatóságát. A különböző platformok ugyanis kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy népszerűsítsük weboldalunkat, szolgáltatásainkat illetve tartalmainkat.

A közösségi média azonban impulzusszerű cselekvéseken alapul. Ahogyan az emberek görgetik a hírfolyamot, úgy leginkább az olyan bejegyzéseken akad meg a szemük, melyeket érdekes képekkel illusztráltak.

Éppen ezért egy jó fotó aranyat érhet, hiszen rengeteg megosztást képes generálni. Minél egyedibb, figyelemfelkeltőbb képekkel illusztráljuk tehát cikkeinket, annál nagyobb az esélye annak, hogy olyan felhasználókhoz is eljuthat üzenetünk, akik egyébként nem kattintottak volna rá weboldalunkra.

Erősebb lehetsz leadgenerálás terén

Mint azt láthatod, a jó tartalom mellett jó minőségű illusztrációkkal dolgozó webhelyek több megtekintést kapnak. Egyrészt a jobb SEO optimalizáltság miatt, másrészt pedig a nagyobb megosztási ráta miatt. Ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb ilyen oldalon átlagban több időt töltenek el a felhasználók és a konverzió létrejöttének esélye is nagyobb.

A jó minőségű képek ugyanis segítenek a vállalkozás és az érdeklődő közti bizalom kiépítésében. Hitelességet és elismertséget teremtenek márkánk iránt, így minél jobb fotókkal és grafikákkal dolgozunk tehát, annál nagyobb eséllyel szerezhetünk új vásárlókat és feliratkozókat.

Felmerül persze a kérdés, hogy mi számít jó minőségű illusztrációnak?

Erre a válasz alapvetően egyszerű: egy olyan, nem homályos, nem zajos fénykép vagy grafika, melynek szerzői jogaival mi magunk rendelkezünk.

Ez lehet általunk készített illusztráció is, hiszen manapság már egy jobb okostelefon is elég ahhoz, hogy webes felhasználás szempontjából elfogadható képeket készítsünk. De lehet akár olyan jogtiszta kép is, amit egy kifejezetten ilyen célból létrejött oldalról vásároltunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2024. június 03.

Annak ellenére, hogy a webdesign nagy mértékben befolyásolja, hogy a látogató meddig marad egy adott honlapon, még mindig sokan hajlamosak legyinteni rá a honlaptervezés során. Pedig már csak a konverziók sikeraránya miatt sem mindegy, hogy milyen gyorsan fordulnak vissza a látogatók a weboldalról. Vagy mennyire érzik kényelmesen ott magukat, milyen gyorsan találják meg a keresett információt.

2022. április 05.

Az online marketing mára a legfontosabb dolog lett egy vállalkozás életében. Sokan azonban még mindig úgy gondolják, hogy a webes jelenlét letudható egy üzleti honlap megtervezésével. Az igazság azonban az, hogy egy valóban jól működő stratégiába ennél jóval több munkát és energiát kell fektetni, hiszen egy honlap önmagában még nem vonzza mágnesként a látogatókat és az aktív ügyfeleket.

Népszerű bejegyzések