Utolsó frissítés: Szerző:

Három halott webdesign trend, ami egykor menő volt

Köztünk éltek, mindnyájan ismertük, sőt, egy időben még talán szerettük is őket. Sok szép pillanatot éltünk át együtt, azonban ha lépni kell, akkor lépni kell.

A webdesign világa az a hely, ahol a trendek rendkívül gyorsan változhatnak, és a legfelkapottabb dolog is válhat egyik napról a másikra elavulttá és enyhén kínossá is.

Most mutatunk nektek néhány olyan trendet, melyek egykoron sikeresnek számítottak, azonban képtelenek voltak arra, hogy felvegyék a versenyt egy változó kor változó vizuális igényeivel és elvárásaival.

Interaktív weboldalak

Volt idő, mikor a tulajdonosok arra törekedtek, hogy az általuk üzemeltetett oldal minél látványosabb és interaktívabb legyen. Mindenütt a mozgó, villogó, animált oldalelemek domináltak, és próbálták érdekesebbé és szórakoztatóbbá tenni a felhasználói élményt. Ez sok esetben zavaró és túlzsúfolt honlapok létrejöttéhez vezetett, és nehézkessé, kaotikussá tette a rajtuk történő navigációt.

A Flash bedőlésével azonban ez a trend eltűnt a süllyesztőben, és mára az animált elemekkel teletömött, interaktív webdesign helyét átvette az egyszerű és letisztult megjelenés.

3D hatású gombok

Ugye Te is emlékszel még azokra a vweboldalakon virító, három dimenziós effektekkel tervezett gombokra, melyek olyanok voltak, mintha messziről azt ordították volna a felhasználó felé, hogy „kattints rám!”?
A CSS3 megjelenésével előretörő egyszerűség diadalának köszönhetően az animált menükhöz hasonlóan ez a kevésbé esztétikus megoldás is eltűnt, és ma már csupán elvétve, az internet múzeumnak számító felén találkozhatunk vele, néhány, a kétezres évek közepe előtti időkből fennmaradt weboldalon.

Villogó és csúszkáló oldalelemek

Sokunk első élménye a webfejlesztéssel kapcsolatban általános iskolában kezdődött, amikor informatikaórán elsajátítottuk a HTML-nyelv alapjait, és valódi programozónak éreztük magunkat. Olyan, látványos kódokat ismerhettünk meg, mint a és a tag-ek, melyek hatására az általunk választott elemek villogni vagy csúszkálni kezdtek. Ez akkoriban felért egy csodával, és a kilencvenes években rengeteg kezdetleges weboldal alkalmazott hasonlóan primitív trükköket, mára azonban ezek már csak arra képesek, hogy némileg megmosolyogtassák az embert.

Azt azonban, hogy mit hoz a jövő, egyelőre nem tudhatjuk. Lehetséges, hogy tizenöt-húsz év múlva a jelenlegi trendek is annyira elavulttá válnak majd, mint a kilencvenes években hatalmas újításnak számító elődeik?

Egyáltalán nem kizárt, azonban Neked emiatt nem kell aggódnod! Ha minket választasz, weboldalad garantáltan jó kezekben lesz, és kizárólag olyan szakemberek kezelik majd, akik képesek lépést tartani a webdesign világában aktuálisan felkapott irányzatokkal!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2023. november 17.

A keresőoptimalizálás folyamatos tanulást, monitorozást kíván, mégis vannak olyan örökzöld SEO-hibák, amelyekre minden esetben érdemes odafigyelni, és elkerülni. A cikkben most ezekből mutatunk be párat.

2020. április 01.

Egyetlen weboldal sem születik céltalanul. Az üzemeltetők legfőbb célkitűzése pedig általában nem más, minthogy honlapjuk segítségével minél több látogatót, érdeklődőt, és új kuncsaftot szerezzenek vállalkozásuk számára. Ebben a bejegyzésben mutatunk négy olyan dolgot, melyek kiválóan működnek abban az esetben, ha szeretnél minél több aktív látogatót, potenciális kuncsaftot saját weboldaladra csábítani.

Népszerű bejegyzések