Honlapkészítés és keresőoptimalizálás blog

2021. július 31.

A Google már 2016 óta nem közölt hivatalos adatokat arra vonatkozóan, pontosan mennyi keresést is hajtanak végre a motorjai. Egy fontos kutatásra találtunk a minap, amiben azt vizsgálták, vajon mennyi lehet a Google keresések száma naponta, másodpercenként és ebből kalkulálva évente. Kattints a részletekért!

2021. július 17.

Az online kereskedelem példátlan növekedést mutatott be az elmúlt évben. A járvány előtt a teljes kereskedelemnek csupán 5-6%-át tette ki az e-kereskedelem, de napjainkban ez már jócskán 10% felett van. Az alábbiakban azt vizsgáljuk meg, hogy milyen okok játszanak szerepet a növekedés hátterében, illetve azt is megmutatjuk, hogy melyek voltak azok az iparágak, amelyek a legnagyobb bővülést könyvelhették el.

2021. július 07.

Ha egy kicsit is otthonosan mozogsz az online marketing világában, egészen biztosan hallottál már a Google Ads (régi nevén Google Adwords) rendszeréről. Az Ads lehetővé teszi számodra, hogy vállalkozásod híre a világ bármely pontjára eljusson. Mindezt kiváló személyre szabhatóság és az anyagi lehetőségeidnek megfelelő lehetőségek mellett.

2021. június 08.

Akik kicsit is jártasak a weboldalkészítés vagy az online marketing témakörében, azok egész biztosan hallottak már a sitemap, azaz webhelytérkép / oldaltérkép fogalmáról. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, mi is az a sitemap, milyen jelentőséggel bír a SEO szempontjából, és belepillantunk abba is, hogyan optimalizálhatjuk megfelelően saját oldalunk térképét.

2021. május 25.

Weboldalunk akkor lehet csak igazán felkapott, ha az általunk publikált tartalmak minőségi illusztrációkkal rendelkeznek. Gyakran előfordulhat azonban, hogy a képek mérete túl nagy, feltöltés előtt el kell tüntetnünk egy részletet az adott fotóról, vagy épp rá kell montíroznunk a poszt címét vagy saját logónkat. Most összegyűjtöttük a legjobb megoldásokat arra az esetre, ha illusztrációidat feltöltés előtt szeretnéd személyre szabni vagy optimalizálni!

2021. május 11.

Egy gondosan felépített weboldal több szempontból is marketingstratégiád egyik leghatékonyabb eszköze. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, hogyan szerezhetsz több hírlevél-feliratkozót vagy lelkes követőt a közösségi médiában, akik akkor is értesülni fognak majd az üzleteddel kapcsolatos, fontos hírekről, ha épp nem kattintanak a weboldaladra!

2021. április 26.

Egy üzleti weboldal legfőbb célja, hogy hatékonyan vonzza be a látogatókat és aktív ügyfelekké alakítsa őket. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, a honlapnak kívül-belül rendben kell lennie. Megfelelő tartalmat kell szolgáltatnunk célközönségünk számára, mégpedig olyan formában, ami képes arra, hogy átadja szakmaiságunkat és segítsen a leendő ügyfelekkel történő bizalom kiépítésében.

2021. április 06.

Sokan gondolják úgy, hogy a közösségi média korában vállalkozásuknak felesleges saját üzleti honlapot készíteniük. Miért költenének a tervezésre és a karbantartásra, ha a Facebookon és az Instagramon ingyen is jelen lehetnek? Az igazság az, hogy ezek a platformok valóban remek lehetőséget kínálnak az online jelenlétre, egy komoly vállalkozás számára azonban önmagukban még nem elegendőek!

2021. március 23.

Üzleti weboldal építése során sokakban felmerül a következő kérdés: valóban szükség van a gyakran ismétlődő kérdéseket összegyűjtő oldalra, vagy egyszerű idő és energiapazarlás a megtervezése? A válaszunk pedig egyértelműen az, hogy nem szabad spórolni rajta. Valóban szükség van rá!

2021. március 10.

Az elmúlt években igencsak elterjedté vált a chatbotok használata, melyek automatizált módon segítenek abban, hogy ügyfélszolgálatunk hatékonyabban és gördülékenyebben működhessen. Most megmutatjuk azt, hogyan is működnek a chatbotok, és milyen esetben lehet érdemes 2021-ben neked is alkalmaznod őket saját weboldaladon!

2021. február 28.

A különböző űrlapok használata lehetővé teszi, hogy bizonyos folyamatokat leegyszerűsítsünk. A különböző űrlapok használata sok esetben hasznos lehet. De vajon megéri-e saját üzleti weboldalunkon is alkalmazni? Most megmutatjuk azt, miért érdemes neked is alkalmaznod őket és hogyan tehetik egyszerűbbé vállalkozásod működését!

2021. február 16.

Az internetet ellepték a webshopok, és ma már szinte nem is találunk olyan szolgáltatást, mely ne lenne elérhető az interneten keresztül. De lehet-e továbbra is jövedelmező egy webáruház az egyre gyarapodó konkurencia mellett, és vajon megéri-e a kisebb vállalkozásoknak is webshopot indítaniuk? Ebben a bejegyzésben ezeket a kérdéseket igyekszünk megválaszolni.

2021. február 09.

Akár webáruházról, akár saját üzleti weboldalról van szó, fontos a jó minőségű, saját fotók és illusztrációk használata. A jó minőségű fotók és grafikák használata mellett megannyi érv szól még a bizalomépítés mellett. Most összegyűjtöttünk párat ezek közül, hogy megmutassuk, a tökéletes weboldal üzemeltetéséhez miért is van szükséged tökéletes, egyedi illusztrációkra!

2021. február 03.

A webdesigner szakma folyamatosan mozgásban van. Szinte napról napra feltűnik valami új dolog, folyamatosan pörögnek a trendek. Ezzel a lendülettel pedig csak akkor lehet lépést tartani, ha rajta tartjuk az ujjunkat a szakma vérkeringésén. Az alábbi oldalakat úgy válogattuk össze, hogy legtöbbjük bejegyzéseit ne csak a szakemberek, hanem a webdesign iránt érdeklődő, lelkes laikusok is örömmel tudják olvasni.

2021. január 26.

Egy webhely sikere rengeteg dolgon múlik. Vitathatatlan azonban, hogy a megfelelő marketing sokban hozzájárul. Ebben a bejegyzésben mutatunk öt olyan közösségi médiaplatformot, melyek használata segít abban, hogy minél nagyobb, minél relevánsabb forgalmat terelj a honlapodra.

2021. január 14.

Weboldalad betöltési sebessége fontos tényező. Nem csak a felhasználói élményt határozza meg alapjaiban, de keresőoptimalizálás szempontjából is kritikus jelentőségű. Éppen ezért fontos, hogy üzleti honlapod mindig a lehető leggyorsabban elérhető legyen. Most mutatunk néhány trükköt, melyek segítségével egyszerűen és gyorsan felpörgetheted weboldalad betöltési sebességét!

2021. január 05.

Napjainkban a technológia rendkívül gyorsan változik. Nem meglepő tehát, hogy a webdesign is folyamatosan alakul, az új eszközökhöz, azok felhasználóinak igényeihez igazodik. Éppen ezért érdemes lépést tartani a korral és képben lenni a legújabb trendekkel. Most összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, melyek az idei év tapasztalatai alapján előre láthatólag nagy hatással lesznek 2021 webdesign divatjára!

2020. december 28.

Az online marketing berkein belül az egyik leggyakrabban használt fogalom a lead. Sokszor merül fel weboldaltervezés, és főként landing oldalak készítése során. Utóbbiaknak ugyanis szerves része a leadek generálása. De mit is jelent pontosan a lead, mi az a lead generálás, és milyen eszközökkel szerezhetjük meg a számunkra hasznos lead-eket?

2020. december 20.

Az üzleti weboldal az online marketing legfontosabb eleme. Éppen ezért fontos, hogy vizuális és tartalmi szempontból egyaránt versenyképes legyen. Ahhoz pedig, hogy pontosan tudjuk, mik a piaci igények, feltétlenül fontos ismernünk azt, amit sikeres versenytársaik nyújtanak ügyfeleiknek. De mire is figyeljünk egész pontosan a konkurens cégek weboldalának feltérképezése során? Most megmutatjuk!

2020. december 11.

Egy üzleti weboldal sikere rengeteg dolgon múlhat. Sok tulajdonos százezreket áldoz reklámra, mégsem megy úgy a szekér, ahogyan szeretné. Másoknak hirdetés sem szükség ahhoz, hogy weboldaluk mágnesként vonzza a látogatókat. Most hoztunk néhány egyszerű pszichológiai trükköt, melyek segítségével nem csak a látogatók, de a vásárlók és aktív feliratkozók száma is hatékonyan növelhető!