CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Ezért érdemes vállalkozásodnak Google Cégem fiókot regisztrálnod

Rengeteg kisvállalkozás fél belevágni a saját online marketingstratégia tervezésébe, mondván nincs elég eszközük ahhoz, hogy hatékony kampányokat építsenek, az pedig, hogy egy komplett csapatot megbízzanak a marketingfeladatok ellátásával, anyagi okok miatt szóba sem jöhet.

Pedig rengeteg olyan lehetőség hever előttük, melyeket ingyen vagy épp rendkívül olcsón használhatnának arra, hogy javítsák keresőoptimalizáltságukat és weboldaluk látogatottságát hatékonyan felpörgessék.

Ilyen eszköz többek közt a Google Cégem fiók is, mely minden vállalkozás számára kihagyhatatlan abban az esetben, ha szeretnének hatékony SEO stratégiát építeni és új látogatókat, aktív ügyfeleket szerezni. Most megmutatjuk azt, hogyan vághatsz bele!

Miért jó a Google Cégem fiók?

A Google Cégem (Google My Business) fiók legnagyobb előnye, hogy segít a kis- és középvállalkozásoknak a lokális marketing erősítésében. Használatával jóval nagyobb az esély arra, hogy ha a felhasználók egy adott településen belül rákeresnek egy szolgáltatásra, a kereső a mi üzletünket fogja a számukra ajánlani.

Hitelesített Google Cégem fiókkal a keresési és térképes találatok között is kezelheted a megjelenésedet, ami már önmagában is egy remek dolog. Ami pedig még ennél is jobb, hogy fizetnünk sem kell érte, hiszen a Google Cégem használata ingyenes.

Hogyan hozhatsz létre saját Google My Business fiókot?

A saját profil létrehozása rendkívül egyszerű. Annyira, hogy akkor sem kell meglepődnöd, ha a vállalkozásod már listázva van a Google által megjelenített cégek között. Első lépésként ellenőrizd tehát cégnevedet a keresőben.

Amennyiben már listázásra került, jelezd a Google felé, hogy te vagy a tulajdonos és indítsd el a Cégem profilod regisztrációját. Ha pedig a céged még nem regisztrálta a Google, erre a linkre kattintva kérelmezheted a nyilvántartásba vételt és a hitelsítést.

Ezután nincs más dolgod, mint hitelesíteni az adataidat. A hitelesítés során meg kell adnod a vállalkozásod valós címét, ahová a Google levélben küldeni fog egy hitelesítő kódot. Ez 4-5 nap alatt fog megérkezni hozzád. Miután ezt a kódot sikerült megadnod, a Google Cégem fiókod teljeskörű, egyedüli felhasználójává válhatsz.

Milyen lehetőségeket kínál a Google Cégem?

Ha a Google rendszerében hitelesíted a vállalkozásodat és létrehozod saját My Business profilodat, az illetéktelen hozzáférések és adatmódosítások lehetőségét is sikeresen háríthatod el. A hitelesítés után ráadásul testre szabhatod és karbantarthatod a céges információidat, gyorsan és egyszerűen reagálhatsz az ügyfélvéleményekre, hasznos testimonialokat (véleményeket ) gyűjthetsz, profilodon pedig képeket és egyéb kiegészítő információkat is megjeleníthetsz a vállalkozásodról.

A hitelesített vállalkozás egyik legnagyobb előnye tehát, hogy kézben tarthatod a Google rendszerében rólad megjelenő információkat és hatékonyan növelheted céges oldalad SEO-jának hatékonyságát. Mindezek mellett pedig az emberek is nagyobb bizalmat szavaznak üzletednek, ha látják, hogy számodra fontos a Google megjelenés és az ügyfélkapcsolatok kezelése.

Egy SEO szakember segít abban, hogy kihozd vállalkozásodból a maximumot

Természetesen ez még csak a kezdet, és saját Cégem profilodban az alapbeállítások elvégzése után még rengeteg lehetőség rejlik, melyeket akár magadtól is felfedezhetsz.

Ha pedig szeretnéd keresőoptimalizálási stratégiádat még magasabb szintre emelni, fordulj olyan SEO szakemberhez, aki segít neked a Google által kínált lehetőségek és az üzleti weboldaladban rejlő potenciál százszázalékos kihasználásában!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2021. január 14.

Weboldalad betöltési sebessége fontos tényező. Nem csak a felhasználói élményt határozza meg alapjaiban, de keresőoptimalizálás szempontjából is kritikus jelentőségű. Éppen ezért fontos, hogy üzleti honlapod mindig a lehető leggyorsabban elérhető legyen. Most mutatunk néhány trükköt, melyek segítségével egyszerűen és gyorsan felpörgetheted weboldalad betöltési sebességét!

2021. február 03.

A webdesigner szakma folyamatosan mozgásban van. Szinte napról napra feltűnik valami új dolog, folyamatosan pörögnek a trendek. Ezzel a lendülettel pedig csak akkor lehet lépést tartani, ha rajta tartjuk az ujjunkat a szakma vérkeringésén. Az alábbi oldalakat úgy válogattuk össze, hogy legtöbbjük bejegyzéseit ne csak a szakemberek, hanem a webdesign iránt érdeklődő, lelkes laikusok is örömmel tudják olvasni.

Népszerű bejegyzések