CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Milyen árat kell fizetnünk egy igazán jó üzleti honlapért?

Gyakran szegezték már nekünk a kérdést, hogy pontosan mennyibe is kerül egy üzleti honlap elkészítése. Nos, az igazság az, hogy erre pontos választ adni lehetetlen. Egy weboldal felépítésének munkadíja ugyanis minden esetben a megrendelő igényeitől, az adott projekt tulajdonságaitól függ, és éppen ezért rendkívül széles skálán mozoghat.

Arra azonban, hogy egy jól működő oldal felépítéséhez milyen feladatok elvégzése szükséges, már sokkal egyszerűbb válaszolni.

Most megmutatjuk nektek, mire lehet szükség a profi webes megjelenés megtervezéséhez és kivitelezéséhez, és azt is, nagyságrendileg milyen árakkal számolhattok.

Amire feltétlenül szükséged lesz

Egy weboldal működéséhez technikai szempontból mindenképp szükséged lesz egy tárhelyre, egy egyéni domainre, valamint SSL tanúsítványra. Ezek alapvetően nem jelentenek nagy költséget, azonban attól függően, hogy milyen megoldást választasz, az árazás eltérő lehet.

Tárhelyet akár már évi 8-10 ezer forintért is találhatsz, azonban minél nagyobb helyre van szükséged és minél több, járulékos szolgáltatást szeretnél igénybe venni, annál többet kell erre a célra szentelned. Domain esetében is hasonló a helyzet, hiszen attól függ, milyen végződést, és mennyi időre szeretnél vásárolni.

Ezek a dolgok éves szinten szintén csak pár ezer forintos költséget jelent, azonban fontos, hogy a tervezés előtt ne felejtsd ki a költségvetésből!

Akikre feltétlenül szükség lesz

Sokszor foglalkoztunk már a dologgal, de nem tudjuk elégszer hangsúlyozni: egy igazán sikeres üzleti weboldal felépítéséhez általában egyetlen ember nem elég. Ahhoz, hogy projekted tökéletesen működőképes legyen és vonzza a látogatókat, legalább egy fejlesztőre és egy designerre szükséged lesz.

A webfejlesztő feladata, hogy munkájával lerakja webes projekted stabil alapköveit. Megírja a motorháztető alatt munkálkodó kódokat, melyek lehetővé teszik azt, hogy az oldal céljaidnak megfelelően működjön. A designer erre a vázra húzza fel a honlap kinézetét, mely alapjaiba véve határozza majd meg vállalkozásod virtuális megjelenését.

És akkor még nem beszéltünk azokról a szakemberekről, akiknek munkája nem létszükséglet, azonban rengeteget lendíthet egy jól felépített oldal látogatottságán. Ilyen például a SEO-s, aki azért felelős, hogy az adott honlap minél előkelőbb helyen végezzen a nagy keresőmotorok találati listáin, de ilyen lehet a szövegíró is, aki weboldaladhoz profi webszöveget és érdekes, informatív tartalmakat készít.

Ezeknek a szakembereknek mind megvan a maguk költsége, mellyel egy profi weboldal esetén számolnod kell. És nem szabad megfeledkezned arról sem, hogy az oldalt folyamatosan karbantartani, üzemeltetni kell.

Nem titok tehát, hogy az igényektől függően összességében százezres, vagy akár többszázezres nagyságrendről is beszélhetünk. Akad persze olyan megoldás is, amit 30-50 ezer forintból kihozhatsz, azonban erről biztosan elmondható, hogy nem lesz olyan hatékony és meggyőző, mint egy igazán profi, egyedi tervezésű weboldal.

Minden projekt egyedi

Összességében elmondható, hogy a weboldal készítéssel foglalkozó vállalkozások nagyon eltérő árak alapján dolgoznak. A munka során pedig egyik profi cégnél sincs konkrét árlista, hiszen minden projekt egyedi, és minden honlap különböző megoldásokat igényel.

Éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen formában is szeretnénk cégünket viszont látni az interneten. A határozott elképzelések birtokában pedig nincs más dolgunk, mint személyre szabott árajánlatot kérni álmaink weblapjának megvalósítására!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. január 28.

A webdesign világa egy dinamikusan változó környezet, melyet az évről évre folyamatosan formálódó, alakuló trendek határoznak meg. A legtöbb ilyen irányzat tiszavirág-életű, azonban akadnak olyan vonulatok is, melyek a későbbiek során meghatározhatják a szakma további alakulását, fejlődését. 2018-ban az eleganciáé és a letisztult megjelenésé volt a főszerep.

2022. május 04.

A SEO szerepe az elmúlt években mérvadóvá vált. A sikeres marketing stratégia alapvető része, hogy weboldaladat organikusan is megtalálják az ügyfelek. Azt már most érdemes tudnod, hogy ha weboldalad nincs megfelelően keresőoptimalizálva és nem gyártasz folyamatosan tartalmakat, akkor láthatatlan leszel a keresőben. Pontosan miben tud segíteni egy szakértő? Olvasd el a cikkünket!

Népszerű bejegyzések