Utolsó frissítés: Szerző:

Mit tartalmaz egy sikeres webshop főoldala?

Egy jól működő honlap legfontosabb eleme a főoldal, hiszen ez az a hely, ahová a látogatók többsége érkezik, itt érik őket az első impulzusok vállalkozásunkkal kapcsolatban. Különösen fontos tehát, hogy honlapunk főoldala mindig logikusan, átláthatóan legyen felépítve.

Különösen igaz ez a webáruházak esetében, ahol meggondolatlan felépítésű vagy gyenge kivitelű kezdőlapkönnyedén elriaszthatja potenciális vásárlóinkat.

Éppen ezért most hoztunk pár tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan is kell kinéznie egy felhasználó- és keresőbarát főoldalnak, és mi az, amit a siker érdekében mindenképp tartalmaznia kell.

Áttekinthető kínálat és kiemelt ajánlatok

Webshopod főoldala olyan, mint egy normál üzlet kirakata. Ha nem mutatod meg rajta legjobb ajánlataidat, a vevők nem fognak hozzád betérni, ez ilyen egyszerű. Nézz meg néhány sikeres, felkapott webshopot, és rögtön láthatod, hogy mindegyiknél szerepelnek a „virtuális kirakatba” kitett, kiemelt akciók és felkapott termékek.

Nem véletlenül, hiszen ezek képesek kattintásra késztetni a látogatókat, akik ezáltal, ha nem is vásárolnak azonnal, de sokkal nagyobb eséllyel böngészik át a kínálatod. Érdemes tehát kihasználnod online áruházad kezdőlapján mindig szerepeltetned a legjobb ajánlatokat, azonban mindig olyan módon, hogy ez ne zavarja az áttekinthető struktúrát és az oldal egyszerű, letisztult és logikus felépítését.

Tudod mi az, ami kiemel a tömegből?

A termékkínálat és néhány jó ajánlat önmagában még nem minden. A főoldalnak érdemes néhány mondatban vagy egy ütős bemutatkozás formájában azt is megmutatnia, miért emelkedik ki márkád, terméked vagy szolgáltatásaid az átlagból. Mennyivel tudsz többet kínálni, mint a konkurencia tengere?

Ennek a rövid összefoglalásnak az online marketing világban neve is van. Úgy hívják, USP, azaz Uniques Selling Proposition. Az USP feladata nem más, mint hogy megmutassa a vásárlóidnak azt, miért vagy különleges, miért érdemes téged választaniuk. Egy ritkaságokat áruló online lemezbolt USP-je például lehet az, hogy az országban bizonyos albumok csak náluk elérhetők. De egy webshop USP-je lehet az is, hogy a versenytársak közül ő szállítja ki a leggyorsabban a megrendelt árucikkeket.

A lényeg, hogy találd meg azt a tulajdonságot, ami képes arra, hogy a konkurencia fölé emeljen. Ezt valamilyen módon pedig kommunikáld célközönséged felé webshopod főoldalán is, hiszen sokakat talán éppen USP-d fog meggyőzni arról, hogy a megannyi online áruház közül éppen téged válasszanak.

Mutasd meg, hogy megbízhatnak benned

Egy sikeres webshop felépítése során rendkívül fontos a bizalom. A potenciális vásárlók akkor fognak ugyanis rendelni tőled, ha tudják, hogy megbízható vagy, a termékeid pedig valóban megoldást kínálnak az ő problémáikra. A megbízhatóságot pedig mi sem mutatja jobban, mint a korábbi, elégedett vásárlók által hagyott, pozitív vélemények.

A testimonial, azaz a vásárlói vélemény olyan eszköz, mely az online marketing terén aranyat ér. A statisztikák szerint ugyanis a vásárlóknak nem kevesebb mint 92 százaléka olvassa el egy adott termékről vagy szolgáltatóról a véleményeket, mielőtt belemenne a virtuális üzletbe, 72 százalékuknak pedig egy pozitív vélemény erősen befolyásolhatja a döntését a vásárlással kapcsolatban.

Ez azt jelenti, hogy főoldaladon mindenképp érdemes megjelenítened néhány cégeddel, termékeiddel vagy szolgáltatásaiddal kapcsolatos véleményt, hiszen a pozitív testimonialok segítenek abban, hogy azokat a potenciális vevőket is meggyőzd, akik úgy érkeznek webshopodba, hogy eleinte bizonytalanok a vásárlást illetően.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2020. augusztus 11.

Sokan gondolják úgy, hogy a sikerhez vezető út a már működő formulák másolása. Ugye te sem szeretnél beolvadni a tömegbe? Te sem szeretnél plágium vétsége miatt a bíróságra járni? Akkor itt az ideje, hogy lemondj a szolgai másolásról! Most megmutatjuk, saját weboldal tervezése során miért nem szabad száz százalékosan lemásolnod azt, amit a konkurencia csinál!

2022. május 04.

A SEO szerepe az elmúlt években mérvadóvá vált. A sikeres marketing stratégia alapvető része, hogy weboldaladat organikusan is megtalálják az ügyfelek. Azt már most érdemes tudnod, hogy ha weboldalad nincs megfelelően keresőoptimalizálva és nem gyártasz folyamatosan tartalmakat, akkor láthatatlan leszel a keresőben. Pontosan miben tud segíteni egy szakértő? Olvasd el a cikkünket!

Népszerű bejegyzések