Honlapkészítés és keresőoptimalizálás blog

2023. november 15.

Tartalmakat készítesz webhelyedhez, de nem éred el a kívánt eredményt? Arról álmodozol, hogy cikkeid segítségével felkapaszkodhatsz az organikus keresőmotorok eredményei között, és nagyobb forgalmat generálhatsz, de nem tudod, hol kezd? Lássuk, mit tehetsz és hogyan tovább, hogy vállalkozásod a tartalommarketing révén ismertté váljon a célközönséged előtt!

2023. november 13.

Általában az a cég nyer, amelyiknél nagyon jó a minőség és az ár egyensúlya. De vannak más szempontok is, amelyek befolyásolják a választásunkat. Egy termék esetében márkáról, dizájnról, minőségről, árról, szállítási díjról, szállítási időről, garanciáról is beszélünk. A teljesség igénye nélkül igyekszünk minden szempontot felvázolni, ami alapján a vásárlók összehasonlításokat végeznek, majd végül döntenek.

2023. november 10.

A keresőoptimalizált szöveg írása során több szempontot is figyelembe kell venned. Először is ismerned kell a célközönségedet, hogy kinek írod a szöveget. Egyáltalán nem mindegy, hogy B2B vagy B2C piac számára készíted a tartalmat, ugyanis a két különböző piacnak más céljai vannak.

2023. november 08.

Amennyiben új weboldalt szeretnél indítani, kétféle választási lehetőséggel találod szembe magad. Az egyik, ha rental oldalon indítod el a honlapodat, vagyis bérled. A másik pedig, hogy megvásárolsz egy komplett weboldalt.

2023. november 06.

Nagyon sok kezdő vállalkozó játszik el a gondolattal, hogy webshopot szeretne indítani, viszont a kivitelezésig már sokkal kevesebben jutnak el. Ez nem is olyan meglepő, hiszen egy webshop létrehozásához komplex látásmód, marketingszemlélet és persze jó termék is kell. Viszont ha a webshop berobban, akkor szinte passzív módon szerezhetsz magadnak jövedelmet.

2023. november 03.

A keresőoptimalizálás alapja a kulcsszókutatás. Nem olyan nagy ördöngösség, de ahhoz, hogy jól csináld, értened kell, hogy gondolkodnak a vásárlóid és nem árt, ha átlátod a Google kereső használatát. De adunk néhány tippet is, hogyan duzzaszthatod fel a kulcsszólistáidat releváns kifejezésekkel.

2023. november 01.

Online vállalkozó vagy? Akkor bizonyára tudod, hogy mennyire fontos egy jól felépített weboldal, és még annál is fontosabb, hogy gond nélkül működjön. Az első benyomás, a minőségi tartalom, a jó felhasználói élmény, az ügyesen elhelyezett CTA-k jelentik a hosszú távú sikert. Mégis sokan megfeledkeznek a weboldal rendszeres karbantartásáról. Pedig ahogyan a kertedet is gondozod minden évszakban, úgy a weboldalad rendszeres frissítése is legalább annyira fontos, hogy ne avuljon el. Hogy miért? Ezt mutatjuk be most!

2023. október 30.

A jó keresőoptimalizálás alapja úgy is nevezhető, mint egy jól kidolgozott content marketing stratégia, a content alapja pedig a kulcsszókutatás. Épp ezért is „kulcsfontosságú”, hogy a kulcsszókutatás alapos és a vásárlói köröd igényeidhez szabott legyen. De kezdjük az alapoknál!

2023. október 27.

„Egy kép többet ér minden szónál” – azaz mondhatnánk akkor, ha az online videók nem örvendenének egyre nagyobb sikernek. Az alábbi kijelentésünk így hamar háttérbe szorul és az igazi kérdés az, hogy mennyit is ér egy videó?

2023. október 25.

Az internetes áruház megnyitása egy olyan döntés, ami sok tervezést és pontos kivitelezést igényel. Egy olyan webáruházat tartalmazó webhely például, mint a WordPress vagy a Woocommerce, nem olcsó elkészíteni, és sokkal hosszabb fejlesztési időt igényel, mint egy egyszerű webhely. Íme nyolc fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni.

2023. október 23.

Az online tanfolyamok felfutásának óriási löketet adott az online oktatás általánossá válása. Az időnk nagyon véges és nagyon drága, de a folyamatos tanulás és fejlődés alapelvárás. Erre a problémára kínálhat megoldást, ha a szolgáltatásodat átkonvertálod online tanfolyammá, ahol lehetőséget adsz a vásárlóidnak a fizikai jelenlét nélküli fejlődésre. Vajon nálad is működhet? Olvass tovább!

2023. október 20.

Oké, tudom, hogy ez őrültségnek hangzik. De ha jobban belegondolsz, az internet tele van olyan cikkekkel, amik ötletek százait vonultatják fel arra vonatkozóan, hogyan lehet sikeres az üzleted. De hé, itt a farsang, áll a bál! Fordítsuk meg egy kicsit a dolgot a hecc kedvéért, és nézzük, mi kell ahhoz, hogy garantáltan ne menjen az online üzleted.

2023. október 18.

Egy vállalkozás indítása nem könnyű feladat, hiszen ott van a rengeteg papírmunka, a tökéletes könyvelő megtalálása, számlázó programok megismerése, és persze a honlap elindítása, ami nélkülözhetetlen a mai világban. Ha te is kezdő vállalkozó vagy íme 3 fontos szempont, amire figyelj weboldal indítása során és meglátod minden sokkal egyszerűbb lesz!

2023. október 16.

A TikTok újraírta a játékszabályokat, hogy hogyan viszonyulunk a közösségi médiához. Népszerűsége egyre inkább befolyásolja a többi közösségi hálózat fejlődését. A több mint 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkező platform havonta egyre több aktív felhasználót vonz. Egy felhasználó átlagosan napi 52 percet tölt el az alkalmazásban, ami rengeteg. Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan érdemes vélekednek a TikTok stratégiáiról és néhány olyan kampányról, amelyek vírusszerűen terjedtek ezen a platformon.

2023. október 13.

A lokális SEO nagyon sok mindenben hasonlít a hagyományos értelemben vett SEO-ra. Például itt is rengeteg időre, munkára és türelemre van szükséged ahhoz, hogy sikert érj el. Azonban ezek bőségesen megtérülnek, és idővel élvezheted munkád gyümölcsét. Nézzük meg röviden, hogy mi is az a keresőoptimalizálás, és miben különbözik ettől a helyi SEO.

2023. október 11.

Régen, ha egy céget reklámozni kellett a szórólap, brosúra, képeslap vagy a helyi újságban megjelent hirdetés között kellett dönteni. De a mai digitális világban a lehetőségek végtelenek! Ha szeretnéd megtalálni a legjobb módszereket vállalkozásod népszerűsítésére, a megfelelő cikkhez érkeztél. Bármilyen kérdésed van a online promócióval kapcsolatban, itt hasznos információkat találhatsz: mi az online promóció, milyen előnyei vannak vállalkozásod számára, miért érdemes alkalmazni?

2023. október 09.

Bár szeretjük azt hinni, hogy döntéseinket logika és észérvek alapján hozzuk meg, az igazság az, hogy döntéseink 85%-a érzelmeken alapul. Nos, ez a fantasztikus felfedezés hozta létre azt, amit érzelmi marketingnek nevezünk. Úgy vagyunk programozva, hogy a külső ingerekre először érzelmileg reagálunk (a limbikus rendszer aktiválásával az agy központjában), majd logikusan. Ebben az összefüggésben érdekes módon a vizsgálatok azt találták, hogy a limbikus rendszer károsodásával élő emberek képtelenek döntéseket hozni. Ha azon tűnődsz, hogy mi köze van ennek a marketinghez, olvass tovább, és megtudod.

2023. október 06.

A világon több mint 5 milliárd ember használja az internetet napi szinten szörfölésre, játékra, filmezésre és persze online vásárlásra. Vállalkozóként nem csoda ha te is úgy döntesz, hogy szeretnél egy kis szeletet ebből a hatalmas tortából. De az, hogy mekkora is ez a szelet, azon múlik, hogy milyen a weboldalad kivitelezése. Cikkünkben csokorba szedtük azokat a hibákat, amelyek megakadályozhatják céged dinamikus fejlődését az online világban.

2023. október 04.

Az automatizálás általános előnyei, mint például az alacsonyabb működési költségek, a versenyképes üzleti ökoszisztéma létrehozása és a folyamatok leegyszerűsítése, minden vállalkozás számára előrelépést jelent 2023-ban. Ez a szempont azonban még erősebb a marketingben, ahol a piacot az erős dinamizmus jellemzi. A Global Advertising Market Report szerint pedig évi 590,3 milliárd dolláros piacról beszélünk.

2023. október 02.

Bizonyára te is sokszor találkoztál már azzal a helyzettel, hogy egy weboldalra belépve először fel kellett ismerned néhány számot, betűt vagy képet. Ez egy CAPTCHA, egy védelmi program, amely meglehetősen bosszantó tud lenni, különösen akkor, ha megakadályozza vagy lassítja a keresett oldal elérését.