Utolsó frissítés: Szerző:

A háttérvideók jelentősége és fontossága vállalkozásod számára

Nem tagadható, hogy az emberek szeretik a videós-tartalmakat. Nézzük csak meg a TikTok alkalmazás gyors népszerűségének okát, ami napra-napra látványos növekedést regisztrál, minden korosztály számára. A rövid klipek már réges-régen meghaladják a Facebookon megosztott képek vonzerejét.

A mozgó dolgok sokkal figyelemfelkeltőek és emlékezetesebbek!

A számok pedig soha nem „hazudnak” és azt igazolják, hogy hatékonyabbak is, amikor fel kell kelteni a közönség figyelmét. Habár a weboldalak tartalmának gerincét továbbra is a szövegeknek és képeknek kell adnia, vannak olyan esetek, amelyek nem vonják magukra kellő mértékben a felhasználók figyelmét.

Ha azt észleled vállalkozásodban, hogy valami elakadt, nem tudod felhívni magadra eléggé a figyelmet, gondolkodj el ezen, és ne félj videós tartalmakkal (is) felhívni magadra a figyelmet jelenlegi és jövőbeli ügyfeleid körében.

A videotartalom vonzereje nem korlátozódik a közösségi média területeire!

Ha egy weboldal főoldalán vannak mozgó elemek, azok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy azonnal kapcsolatba léphessenek a hirdetett márkával. Ez azt a benyomást közvetíti, hogy ez az oldal/termék valami mást képvisel a piacon, ami a márka innovatív üzenetét hirdeti.

Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy a videók körülbelül 80%-kal növelhetik a céloldal konverzióját. Mint ilyen, egy videót néző felhasználó kétszer nagyobb valószínűséggel vásárolja meg az adott terméket, mint az, aki csak egy képeket lát.

De ez nem jelenti azt, hogy webhelyedet „kis mozivá” kell alakítanod. Mint minden webdizájn esetében, itt is az egyensúly megtalálása a cél ahhoz, hogy jól működjön, és ne az ellenkezője.

Amire figyelj: a háttérmozgások rendkívül hatékonyak lehetnek, de nem mindig megfelelőek!

Ezekkel ugyanis az a helyzet, hogy gyakran lelassítják a webhelyet, és elvonhatják a felhasználó figyelmét, aki nem tölti az idejét várakozással, gyorsan elkattint.

Ha például egy összetett szolgáltatást vagy terméket szeretnél reklámozni, egy videó nagyobb valószínűséggel vonja el a figyelmet. Ugyanakkor, ha valami komolyat kínálsz – például pénzügyi tanácsot vagy orvosi segítséget –, úgy tűnhet, hogy egy videó rosszul van felhasználva.

Hasonlóképpen, ha ez egy praktikus oldal – például egy élelmiszerbolt vagy egy szerszámkölcsönző –, akkor a sebesség fontosabb, mint maga az üzenet közvetítése. Másrészt, ha az adott oldallal egy bizonyos hangulatot szeretnél közvetíteni, akkor a mozgó hátterek tökéletesek lehetnek, mivel ezekkel lehet leginkább hatni az érzelmekre.

A luxusstílust hirdető márkák gyakran használnak mozgó háttereket a jó hatás érdekében, mivel az emberek inkább élményt vásárolnak, mint terméket. Ugyanez vonatkozik a konferenciákra és rendezvényekre, a gyógyfürdőkre vagy a nyaralásokra is.

Összefoglalva, a háttérvideók nagyszerű módot jelenthetnek a márkaüzenet fokozására, a felhasználók webhelyének vonzására, valamint az elköteleződés fokozására.

Figyelembe véve a webhely sebességének fontosságát, győződj meg arról, hogy valóban szükséged van videókra, és ha úgy gondolod, hogy ez nem szükséges webhelyed számára, továbbra is gondoskodj a minőségi tartalmak meglétére, figyelemfelkeltő képekkel alátámasztva. Ez egyébként videó felhasználása mellett is nagyon ajánlott!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2023. szeptember 27.

A járványban otthon töltött idő egyre több embert késztetett arra, hogy többlettevékenység után nézzen. Egyesek főzni kezdtek, mások sportolni, sokan pedig kézzel készített termékeket kezdtek el csinálni. Azok pedig, akik elkezdték a kézi gyártást, meglehetősen egyszerű megközelítést alkalmaznak: oktatóanyagokat néznek a YouTube-on, folyamatosan teszteket és próbákat végeznek, fejlesztik és felfedezik magukat, majd a kézi munka kis művészeivé válnak.

2020. január 14.

Egy igazán jó weboldal létrehozása és üzemeltetése komplex feladat. A siker érdekében minden apró részlet számít, ezeknek a részleteknek pedig nem csak külön-külön kell működniük. Fontos az összhang, lényeges, hogy a megalkotott rendszer elemei egyként is jól funkcionáljanak. De mik azok az alkotóelemek, melyek nélkülözhetetlenek?

Népszerű bejegyzések