Utolsó frissítés: Szerző:

Te is fontosnak tartod weboldalad rendszeres karbantartását?

Régi ügyfelek megtartása, újak megtalálása!

Ha egy weboldal karbantartásról esik szó, általában a technikai háttére gondolunk, mint a pluginek frissítése. Pedig a tartalmi elemek karbantartása pont annyira fontos, mint a technikai része.

Ha rendszeresen aktualizálod, bővíted a tartalmakat, akkor az új és visszatérő vásárlókat eredményez.

+ Ráadásul a Google is értékeli ha folyamatosan „ápolod” a már meglévő tartalmat, amit a feljebb kerülő rangsorolással jutalmaz.

Új termékek, blog cikkek feltöltése!

Ha céged szépen fejlődik és nem stagnál egy helyben, akkor új termékekkel, szolgáltatásokkal bővül palettád. Ezeket minden esetben töltsd fel weboldaladra! Ezt az ügyfelek nagyon értékelik, mivel sokan csak online tájékozódnak, mielőtt bármilyen interakcióba lépnének veled. Ha üres, elhanyagolt az oldalad nem fognak keresni!

A blog cikkek feltöltése szintén a weboldal karbantartásának részét képezi, aminek jól SEO-zottnak kell lennie, hiszen csak így gyűjthetsz releváns vásárlókat weboldalra.

Hogy néz ez ki?

Először is, kell hogy legyen egy H1-es címsorod. Ezután oda kell figyelni arra, hogy a szöveg kellőképpen olvasható, azaz tördelt legyen, az alcímeket pedig H2-vel kell kiemelni. Fontos figyelni arra is, hogy legyenek kifelé mutató linkek, illetve befelé mutató backlinkek.

Biztonság a támadások ellen

Sok esetben előfordulhat, hogy egy-egy bővítményben biztonsági rések vannak, ami szabad utat enged a támadásoknak. WordPress weboldalak esetén kiemelten fontos a bővítmények rendszeres frissítése, és ellenőrzése.

Mielőtt egy bővítményt telepítünk, ellenőrizni kell, hogy kompatibilis-e más pluginekkel, nem elavult-e, illetve nem tartalmaz-e káros kódot, spamet. Ezeket rendszeres időközönként – havi 1-2 alkalommal – mindig ellenőrizni kell.

Biztonsági mentés rendszeres készítése

Talán már a könyöködön jön ki, annyiszor hallani, hogy készíts rendszeresen biztonsági mentést a webhelyedről és a merevlemezről. Aminek a gondolatát abban a másodpercben is el felejted.

Pedig a biztonsági mentés csodákra képes, több esetben is:

  • Egy támadás után vissza lehet állítani a webhely eredeti állapotára.
  • A virusok, spamek is képesek olyan károkat okozni, ami után szinte a nulláról kell felépítened több év munkáját. Ilyenkor egy biztonsági mentés aranyat ér.

Mindig ellenőrizd, hogy weboldalad megfelel-e a legújabb algoritmus frissítéseknek

Talán nem mondunk újat azzal, hogy a Google szinte állandóan hangolja, finomítja az algoritmust kisebb-nagyobb frissítésekkel. Ha jó minőségű, releváns a tartalom, és a weboldalad rendre megfelel a technikai követelményeknek akkor nem kell tartanod ezektől a frissítésektől. Ugye a te weboldalad is mobilbarát?

Ahogyan a keresőmotor is igyekszik folyamatosan fejlődni, feltérképezni és kielégíteni a fogyasztói igényeket, így neked is „kötelességed” időről időre változtatni a koncepciódon. Olykor pedig bizony egy redizájn is ráfér a honlapokra.

Előfordulhat ugyanis, hogy a holnapod régi dizájnnal rendelkezik, nem használható mobilon, nem felhasználóbarát, netán JavaScriptet használ, ami egy elavult technológia.

Ebben az esetben eszközölni kell a weboldalon egy ráncfelvarrást a te arculatodra, vállalkozásodra szabva. De akkor is megéri, ha egész egyszerűen unod a már meglévőt.

Ha pedig segítségre van szükséged a weboldalad rendszeres karbantartásával kapcsolatban, keress minket bizalommal!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. május 02.

Ha szeretnél sikeres honlapot üzemeltetni, meg kell tanulnod megérteni, és alkalmazni célközönséged nyelvezetét. Ismerned kell vágyaikat, igényeiket, problémáikat, és meg kell tanulnod ezekre a megfelelő módon reflektálni is. Hogy mégis hogyan? Az alábbi, rövid cikkből megtudhatod, mik a kölcsönös tisztelet legfőbb jelei, melyeket minden profi weboldalnak érdemes magán hordoznia!

2019. november 15.

A jó szöveges tartalom fontos, azonban önmagában nem mindig elég. Az illusztráció központi szerepet játszik a webes megjelenésben, és fontos, hogy bejegyzéseink mellé olyan képeket válasszunk, melyek felkeltik látogatóink érdeklődését. Még ennél is fontosabb azonban az, hogy az illusztrációként választott fotók jogtiszta forrásból származzanak.

Népszerű bejegyzések