Honlapkészítés és keresőoptimalizálás blog

2023. december 08.

Amikor egy új termék vagy szolgáltatás után kutatsz, ugye te is rögtön a korábbi ügyfél értékelésekre vagy vásárlói véleményekre ugrasz? De legkésőbb még azelőtt, hogy rányomnál a megrendelés gombra. Nos, a jó hírünk az, hogy nem vagy egyedül. A legtöbb ember ugyanis még a megrendelés előtt szeretné tudni, hogy a kinézett termék mennyire vált be másoknak, mennyire voltak elégedettek a szolgáltatással és a kiszolgálással. Bizonyítékokat keresnek arra vonatkozóan, hogy jó döntést hoznak a vásárlással. A szó, amit keresel erre a jelenségre, a social proof, azaz a társadalmi bizonyíték.

2023. december 06.

Érezted már úgy, hogy a márkád már nem felel meg annak a képnek, amit a céged alapításakor meghatároztál? Ez teljesen természetes, hiszen ahogy mi változunk és fejlődünk az évek folyamán, ugyanezen a folyamaton a céged is végigmegy. Azonban nem mindegy, hogy a márkaidentitás és a brand mennyire van összhangban azzal, amit a vállalkozásod továbbfejlődött verziója képvisel. Főleg a közönség, a nyilvánosság, a potenciális ügyfelek számára. Elképzelhető, hogy esetedben is a márka újratervezése, azaz a rebranding lenne a megoldás.

2023. december 04.

Te hallottál már a faviconról? Ez a furcsa nevű kis kép nagyon hasznos eleme a honlapnak, de sokan nem ismerik. Most 5+1 fontos információt osztunk meg vele kapcsolatban, mert nagy hasznát veheted ennek az ismeretnek a vállalati arculat kialakításakor.

2023. december 01.

A hírlevél csillaga nem áldozott le! Továbbra is ez az egyik legnépszerűbb és leghatásosabb online marketing eszköz, ezért, ha szeretnéd bevételeidet növelni, élj a hírlevelek adta a lehetőséggel! Ha még nem tudod, hogyan kell egy ilyet megírni és miről is szóljon egy-egy e-mail, olvasd el hasznos tanácsainkat, melyeket a profi cégek útmutatásaiból állítottunk össze.

2023. november 29.

Amikor honlapkészítésről van szó, sokan nincsenek tisztában azzal, milyen weboldaltípusok léteznek. Többek között ez az oka annak, hogy nem igazán tudják megfogalmazni, mire is lenne szükségük. Te is szeretnél egyedi honlapot, de nem tudod, hogy milyen lehetőségeid vannak? Akkor olvasd el cikkünket!

2023. november 27.

A honlaptervezés során a dizájnelemek meghatározása az egyik legérdekesebb dolog. Itt nemcsak azt kell figyelembe venni, hogy milyen színeket használjunk elsősorban, hanem az is nagyon fontos, hogy milyen betűtípusokat választunk. Ehhez hoztunk most egy kis segítséget.

2023. november 24.

A honlap akkor éri el célját, ha informatív, azaz az oda látogató emberek megtalálják rajta, amit kerestek. Minél több időt töltenek az oldalon, annál nagyobb eséllyel veszik igénybe a meghirdetett szolgáltatásokat. Van azonban néhány dolog, ami elrettenti a felhasználókat a vásárlástól, megrendeléstől. A sok nyelvtani, helyesírási hiba például egyértelműen bizalmatlanságot szül. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelned ezzel kapcsolatban.

2023. november 22.

Az emelkedő adóktól, a nehéz beszerzésekig vagy a létszámhiányig minden érezhető egy vállalkozás életében. Mindezek az akadályok még fontosabbá teszik az ünnepi szezonra való felkészülést az eladások növelése érdekében, ami egyes felmérések szerint akár 9-10 százalék körüli árbevétel-növekedést jelent. Íme 3 tipp, amellyel felkészítheted vállalkozásod az ünnepi szezonra.

2023. november 20.

Aki weboldalt szeretne készíteni vagy készíttetni, sok kérdésre kell, hogy válaszoljon, mielőtt nekifog a tényleges munkának. Mi legyen a domainnév? Mit ábrázoljon a logó? És nem utolsó sorban: milyen színek domináljanak az arculati elemekben? Most végigvesszük, milyen színeket érdemes választani a weboldaladra.

2023. november 17.

A keresőoptimalizálás folyamatos tanulást, monitorozást kíván, mégis vannak olyan örökzöld SEO-hibák, amelyekre minden esetben érdemes odafigyelni, és elkerülni. A cikkben most ezekből mutatunk be párat.

2023. november 15.

Tartalmakat készítesz webhelyedhez, de nem éred el a kívánt eredményt? Arról álmodozol, hogy cikkeid segítségével felkapaszkodhatsz az organikus keresőmotorok eredményei között, és nagyobb forgalmat generálhatsz, de nem tudod, hol kezd? Lássuk, mit tehetsz és hogyan tovább, hogy vállalkozásod a tartalommarketing révén ismertté váljon a célközönséged előtt!

2023. november 13.

Általában az a cég nyer, amelyiknél nagyon jó a minőség és az ár egyensúlya. De vannak más szempontok is, amelyek befolyásolják a választásunkat. Egy termék esetében márkáról, dizájnról, minőségről, árról, szállítási díjról, szállítási időről, garanciáról is beszélünk. A teljesség igénye nélkül igyekszünk minden szempontot felvázolni, ami alapján a vásárlók összehasonlításokat végeznek, majd végül döntenek.

2023. november 10.

A keresőoptimalizált szöveg írása során több szempontot is figyelembe kell venned. Először is ismerned kell a célközönségedet, hogy kinek írod a szöveget. Egyáltalán nem mindegy, hogy B2B vagy B2C piac számára készíted a tartalmat, ugyanis a két különböző piacnak más céljai vannak.

2023. november 08.

Amennyiben új weboldalt szeretnél indítani, kétféle választási lehetőséggel találod szembe magad. Az egyik, ha rental oldalon indítod el a honlapodat, vagyis bérled. A másik pedig, hogy megvásárolsz egy komplett weboldalt.

2023. november 06.

Nagyon sok kezdő vállalkozó játszik el a gondolattal, hogy webshopot szeretne indítani, viszont a kivitelezésig már sokkal kevesebben jutnak el. Ez nem is olyan meglepő, hiszen egy webshop létrehozásához komplex látásmód, marketingszemlélet és persze jó termék is kell. Viszont ha a webshop berobban, akkor szinte passzív módon szerezhetsz magadnak jövedelmet.

2023. november 03.

A keresőoptimalizálás alapja a kulcsszókutatás. Nem olyan nagy ördöngösség, de ahhoz, hogy jól csináld, értened kell, hogy gondolkodnak a vásárlóid és nem árt, ha átlátod a Google kereső használatát. De adunk néhány tippet is, hogyan duzzaszthatod fel a kulcsszólistáidat releváns kifejezésekkel.

2023. november 01.

Online vállalkozó vagy? Akkor bizonyára tudod, hogy mennyire fontos egy jól felépített weboldal, és még annál is fontosabb, hogy gond nélkül működjön. Az első benyomás, a minőségi tartalom, a jó felhasználói élmény, az ügyesen elhelyezett CTA-k jelentik a hosszú távú sikert. Mégis sokan megfeledkeznek a weboldal rendszeres karbantartásáról. Pedig ahogyan a kertedet is gondozod minden évszakban, úgy a weboldalad rendszeres frissítése is legalább annyira fontos, hogy ne avuljon el. Hogy miért? Ezt mutatjuk be most!

2023. október 30.

A jó keresőoptimalizálás alapja úgy is nevezhető, mint egy jól kidolgozott content marketing stratégia, a content alapja pedig a kulcsszókutatás. Épp ezért is „kulcsfontosságú”, hogy a kulcsszókutatás alapos és a vásárlói köröd igényeidhez szabott legyen. De kezdjük az alapoknál!

2023. október 27.

„Egy kép többet ér minden szónál” – azaz mondhatnánk akkor, ha az online videók nem örvendenének egyre nagyobb sikernek. Az alábbi kijelentésünk így hamar háttérbe szorul és az igazi kérdés az, hogy mennyit is ér egy videó?

2023. október 25.

Az internetes áruház megnyitása egy olyan döntés, ami sok tervezést és pontos kivitelezést igényel. Egy olyan webáruházat tartalmazó webhely például, mint a WordPress vagy a Woocommerce, nem olcsó elkészíteni, és sokkal hosszabb fejlesztési időt igényel, mint egy egyszerű webhely. Íme nyolc fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni.