Utolsó frissítés: Szerző:

A weboldal bérlés előnyei és hátrányai

Lehet jó választás számomra a bérlés?

Ahhoz, hogy könnyebben megértsd a weboldal bérlés és vásárlás közötti különbséget, íme egy egyszerű példa: az ingatlanok.

Ha vásárolsz egy ingatlant, akkor az a tiéd lesz. Ennek persze ára van, hiszen meg kell vásárolnod a házat, ami egy nagyobb kiadást jelent.

Ha viszont bérelsz egy ingatlant, akkor annak havi fix költsége van, amellyel minden hónapban számolnod kell. Ha ugyanis nem fizeted az albérletet, akkor kitesznek, ráadásul külön engedélyt kell kérned a felújításhoz a tulajdonostól.

Mit érdemes tudni a weboldal bérlésről?

Az elmúlt években egyre inkább divatba jött az, hogy a weboldalakat béreljék. Különösen igaz ez a kezdő vállalkozókra, akik bizonytalanok a cég jövőjét illetően.

A bérlés legfontosabb előnyei:

1. Egy kész rendszert kapsz kézbe, pofon egyszerű admin felülettel!

A bérelt weboldalakat rendkívül könnyű megtanulni, nagyon egyszerű admin felülettel adják. Ezek általában ún. drag and drop rendszeren alapulnak, és akár 2-3 óra alatt teljesen elsajátítható a használatuk.

2. Az első pár hónapban kedvező megoldást jelent

Csábító lehet, hogy a belépéskor sok esetben már akár 10 eurós havi költséggel is elindítható egy weboldal, ráadásul rendszerint 30 napos ingyenes próbaidőt is kaphatsz mellé.

Viszont érdemes kiszámolni, hogy 1-2 év alatt mekkorára duzzadnak a költségek. Havi 10 euróval számolva, 2 év alatt összesen 240 euró – nem is beszélve a pluginekről és az egyéb dolgokról.

3. Nem kell törődnöd a karbantartással és a biztonsági frissítésekkel

További előnye, hogy nincs szükség külsős fejlesztőkre, illetve segítségre, ugyanis a szolgáltató elvégzi a szükséges frissítéseket.

4. Mindig ott van a support, ha segítségre van szükséged

A fizetett havidíjtól függ, hogy rendelkezésedre áll-e élő chates vagy telefonos segítségnyújtás, ha problémád adódna.

5. Megszámlálhatatlan pluginek hada áll rendelkezésedre

Rendszerint több tucat bővítménnyel találkozhatsz, amikkel sokkal egyszerűbbé teheted az automatizmust (például árajánlat küldés során). Azonban nagyon sok plugin fizetős is lehet – erre érdemes odafigyelni.

Ezek lehetnek a bérlés hátrányai...

1. Nem a tiéd!

Ahogyan az ingatlanos példában is írtuk, a weboldal tulajdonjoga nem a tiéd, csupán bérled. Ez rengeteg, számodra zavaró korláttal és anyagi kiszolgáltatottsággal járhat.

De érdemes emlékezni arra, hogy ezért cserébe kényelmet kapsz.

2. Addig kell fizetned, amíg aktivitást szeretnél!

Amint lemondod az előfizetést, vagy nem tudod fizetni, megszűnik a jogosultságod.

3. Olcsónak tűnik, de sok a járulékos költség (például pluginek)

Sok bővítményt plusz költséggel árulnak, aminek szintén havi díja van. Ezek ugyan nagyon jól automatizálhatóak a szolgáltató platformmal, viszont rendkívüli módon megnőhetnek a havi kiadásaid.

4. Kevésbé testre szabható az oldal

Az oldal ugyan egyszerűen megtanulható, de ez leginkább annak köszönhető, hogy viszonylag kevés testre szabási lehetőséget kapsz.

Többnyire csak az alapvető dizájn-elemekbe nyúlhatsz bele, és a felhasználói élményt sem varázsolhatod egyedivé.

5. Korlátozottak a SEO-lehetőségek

Végül az egyik legfontosabb, hogy egy bérelt oldalt nem lehet könnyen optimalizálni. Ez talán az elején nem jelent gondot, de egy idő után jelentős akadálya lehet forgalmad növekedésének.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2021. február 28.

A különböző űrlapok használata lehetővé teszi, hogy bizonyos folyamatokat leegyszerűsítsünk. A különböző űrlapok használata sok esetben hasznos lehet. De vajon megéri-e saját üzleti weboldalunkon is alkalmazni? Most megmutatjuk azt, miért érdemes neked is alkalmaznod őket és hogyan tehetik egyszerűbbé vállalkozásod működését!

2022. február 16.

Többször foglalkoztunk már azzal, hogy egy üzleti weboldal számára mennyire fontos, hogy elnyerje látogatói bizalmát. Az egyik legfontosabb dolog ebből a szempontból oldalad megjelenése, azonban érdemes tudnod azt, hogy a külső nem minden. Most megmutatjuk, mik azok a dolgok, amik segítenek abban, hogy honlapoddal minél több új vásárlót, feliratkozót, követőt szerezhess!

Népszerű bejegyzések