Utolsó frissítés: Szerző:

A SEO és amit erről tudni érdemes

Mi az a SEO?

A SEO a keresőoptimalizálás kifejezés angol nyelvű megfelelőjéből ered: search engine optimization. A lényege, hogy a keresőmotorokban – elsősorban a legismertebb Google-ban – az adott weboldal minél előrébb kerüljön a találatok között, amikor valaki egy-egy kulcsszóra keres.

A nem fizetett hirdetések által elért eredmények sokat számítanak, ezért minden weboldal tulajdonosa azt szeretné, hogy a honlapja az első oldalon jelenjen meg kereséskor a találatok között. Ehhez van szükség az optimális feltételek megteremtésére.

Valójában maga a SEO is több részből áll és mindháromra nagy hangsúlyt kell fektetni. Lássuk, hogy a keresőoptimalizálás során mire kell figyelni!

Technikai SEO

A technikai SEO az alapja mindennek. A megfelelő beállítások ugyanis ma már elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy oldal magas felhasználói élményt (UX) biztosítson, például gyorsan töltődjön be és reszponzív legyen. Ez utóbbi azt jelenti, hogy minden eszközön (telefonon, tableten, laptopon stb.) ugyanúgy jelenjen meg a tartalom, az olvasó tudjon gond nélkül navigálni az oldalon.

A CoderWeb csapata csak olyan honlapokat készít, amelyek megfelelnek e követelményeknek. Nézd meg referenciamunkáinkat és láthatod, hogy az elkészült weboldalak mindegyike felhasználóbarát, könnyen kezelhető.

Amennyiben te is szeretnél saját, egyedi kivitelezésű honlapot vállalkozásod számára, bátran keress minket! Webáruházak számára is készítünk keresőbarát weboldalakat, amelyek nagyban hozzájárulhatnak az üzleted sikeréhez.

On-page SEO

Az on-page SEO foglalkozik a weboldal szövegeinek, képeinek optimalizálásával. Itt az számít, mennyire informatív egy adott cikk, hányan találnak rá és olvassák el. Természetesen ahhoz, hogy a Google-ban és más keresőkben megjelenjen a találatok közt az írás, fontos, hogy szerepeljenek benne kulcsszavak.

A jó on-page SEO a szövegírók munkáját dicséri, akik metaleírásokat is készítenek a cikkekhez a keresőmotorok számára. Ugyanakkor a képek, diagramok elnevezésére is hangsúlyt kell fektetni, ezeknek is vannak metaadataik: title, alt tag. Ennek kitöltése sem maradhat el, ha jó eredményt szeretnénk elérni a keresőben.

Egy cikk megírása során a helyesírás és a nyelvhelyesség is számít, hiszen az emberek számára érthetően, helyesen kell írni. Arra is figyelni kell, ne legyen kulcsszóhalmozás a szövegben, mert ez egyrészt nehezíti az olvasást, másrészt a Google büntet is érte.

Érdemes tehát profi szakemberre bízni a weblap szövegeinek elkészítését, ma már számtalan olyan ügynökség található, amely kimondottan erre specializálódott. A szövegírók gyorsan és hatékonyan oldják meg a blogolás, illetve a posztolás kérdését, nem feltétlenül kell ezzel a vállalat tulajdonosának foglalkoznia.

Off-page SEO

Az off-page SEO a harmadik pillére a SEO-nak. Ezek a beállítások az oldalon kívül történnek. Olyan fogalmak sorolhatók ide, mint linképítés, linkcsere, közösségi média jelenlét.

Érdemes ezzel is behatóbban foglalkozni, hiszen a más oldalakról származó, a saját honlapunkra mutató linkek azt jelzik, hogy jártasak vagyunk az adott témában, lehet ránk forrásként hivatkozni. Mindez pedig előrelépést jelent az organikus találatok között is.

Aki tehát előrébb szeretne kerülni a keresők találati listáján anélkül, hogy fizetett hirdetést adna fel, a SEO elemeinek kell megfelelnie. Látható, hogy ehhez nem elég csupán egy jól megírt blogcikk, ez még nem visz közelebb a sikerhez.

Fontos az is, hogy a honlap felépítése rendben legyen, az aloldalak kapcsolódjanak a főoldalhoz és az oldalra látogató könnyen kiismerje magát az egyes menüpontok között. Ezért van az, hogy csapatunk csak keresőoptimalizált honlapokat készít, amelynek admin felülete is egyszerűen kezelhető.

Így érhető el, hogy az oldalon később megjelenő tartalmak is megfeleljenek a keresőoptimalizálás kritériumainak, így járulva hozzá sikereidhez.

Milyen eredményt érhetsz el a keresőoptimalizált weboldallal?

Amennyiben a SEO mindhárom területére odafigyelsz, sok esélyed van arra, hogy a keresőoldalakon megjelenített találatok közül kitűnj, feljebb kerülj a listán. Ez egy hosszú távú folyamat, amelyet támogathat a célzott hirdetés is.

Mi több mindenben tudunk neked segíteni: a honlapod elkészítésekor figyelembe vesszük a SEO alapelveit, de online marketing szolgáltatásunk igénybe vételével még hatékonyabban elérheted leendő megrendelőidet.

Kérj tőlünk ingyenes ajánlatot! Akár honlapkészítés, akár keresőoptimalizálás ügyében keresel megbízható, tapasztalt, referenciákkal rendelkező, profi csapatot, a CoderWeb a rendelkezésedre áll.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2021. január 05.

Napjainkban a technológia rendkívül gyorsan változik. Nem meglepő tehát, hogy a webdesign is folyamatosan alakul, az új eszközökhöz, azok felhasználóinak igényeihez igazodik. Éppen ezért érdemes lépést tartani a korral és képben lenni a legújabb trendekkel. Most összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, melyek az idei év tapasztalatai alapján előre láthatólag nagy hatással lesznek 2021 webdesign divatjára!

2019. augusztus 11.

A mobilos megjelenés több szempontból is eltér az asztali gépeken és laptopokon történő megjelenítéstől. A felbontás, a navigáció, a tartalom elrendezése, és az interakciós lehetőségek pedig mind közrejátszanak abban, hogy weboldalunk mennyire használható gördülékenyen és milyen benyomást kelt felhasználóban. Az alábbiakban mutatunk pár olyan dolgot, melyek optimalizálása elkerülhetetlen, ha mobileszközökön is jól működő, felhasználóbarát honlapot szeretnénk létrehozni.

Népszerű bejegyzések