Utolsó frissítés: Szerző:

Miért nem hoz annyi pénzt a weboldalad, amennyit szeretnél?

Van egy zseniális ötleted, melyet a lehető leghatékonyabban próbálsz megvalósítani. Minden tudásodat latba vetve felépíted üzleti weboldalad, kicsinosítod, feltöltöd tartalommal. A látogatók azonban a legnagyobb erőbedobás ellenére is elmaradnak.

De vajon mi lehet ennek az oka?

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk pár alapvető dolgot, melyek megakadályozzák azt, hogy egy alapvetően jó ötlet bevételt generáljon.

Amatőr vagy fél-profi megoldások

Ahogyan a mondás tartja, „egy fecske nem csinál nyarat”, és igaz ez a jól működő vállalkozások esetében is. Önmagában egy jó ötlet még nem elég a sikerhez, a legjobb esetben is csak megalapozni tudjuk vele egy jó weboldal hatékony működését.

Ahhoz, hogy kihasználhasd az elképzeléseidben rejlő lehetőségeket, el kell felejtened az ingyenesen vagy olcsón rendelkezésre álló félmegoldásokat. Egy jól működő honlap alapoktól történő felépítése ugyanis összetett munka, mely minden szempontból profizmust és szakmai odaadást kíván.

Ha valóban szeretnéd megmutatni látogatóidnak, hogy többet tudsz nyújtani versenytársaidnál, minden szempontból ki kell emelkedned a tömegből. A teljes értékű funkcionalitás, valamint a hibák folyamatos elhárítása, illetve a működőképes ügyfélszolgálat ugyanúgy egy sikeres üzleti weboldal alapvető feltételei, mint az esztétikus, első látásra megnyerő megjelenés.

Gyenge marketingstratégia

Sokan tartják a mai napig úgy, hogy „a jó bornak nem kell cégér”, azaz egy alapvetően minőségi termék vagy szolgáltatás reklám nélkül is hatékonyan értékesíthető. Ez azonban egy rendkívül káros tévhit, hiszen a napjainkban egyre erősödő reklámzajban sajnos csak azok a vállalkozások tudnak talpon maradni, akik képesek igazodni az erőviszonyokhoz.

Éppen ezért fontos tudnod, hogy egy jól felépített üzleti weboldal önmagában még nem minden. Való igaz, hogy online marketingkampányod legfontosabb és leglátványosabb része, azonban megfelelő felületeken elhelyezett online és offline hirdetések hiányában nagy valószínűséggel nem fog megfelelő forgalmat generálni.

Szerencsére ma már rengeteg olyan felület létezik, ahol olcsón, vagy akár ingyen is eljuttathatod vállalkozásod hírét a célközönségedhez. A közösségi média platformjai szöveges és vizuális tartalom formájában is lehetőséget kínálnak arra, hogy weboldaladat, üzletedet népszerűsítsd.

Az igazán kreatív hirdetések pedig rengeteg követőt szerezhetnek, megosztást generálhatnak, és új látogatókat vonzanak majd honlapodra!

A fizetett hirdetések és a közösségi médiajelenlét mellett érdemes figyelmet fektetned a megfelelő keresőoptimalizálásra is, hiszen kulcsszavak és egyéb, finomhangolt SEO trükkök nélkül oldalad a keresőmotorok számára olyan, mintha nem is létezne.

Rossz pozícionálás

Lehetséges, hogy alapvetően mindent jól csinálsz. Van egy profi weboldalad, hirdetéseket futtatsz, jó kulcsszavakkal dolgozol, azonban mégsem vásárolnak nálad és az oldaladon elhelyezett hirdetések sem generálnak annyi bevételt, ami optimális lenne a számodra. Hogyan lehetséges ez?

Az egyik leginkább ésszerűnek mondható magyarázat talán az, hogy már az elején rosszul vágtál neki a dolognak, és nem megfelelően pozícionáltad vállalkozásodat a piacon.

Egy üzleti weboldal esetén ugyanis kiemelten fontos, hogy ismerd versenytársaid erényeit és hátrányait, tisztában legyél működésükkel. Tudd, miért kedvelik őket a vásárlók, és legfőképp tisztán lásd, milyen célközönségnek szeretnéd értékesíteni termékeidet, szolgáltatásaidat.

Ha ugyanis rossz spektrumban helyezed el vállalkozásodat, és nem a célcsoportodnak megfelelő csatornákon hirdetsz, vagy oldalad megjelenése egyáltalán nem egyezik az ő ízlésükkel, akkor oda a drága bizalom. Ez pedig egyértelműen a forgalom és a bevételek stagnálásával jár együtt.

Minden esetben figyelj tehát oda arra, hogy az alapok letételénél az ötletedet piaci szempontból versenyképes módon, a releváns célközönség igényeire szabva próbáld meg megvalósítani!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2023. december 18.

Előfordult már veled, hogy egyik nap a melbát, a másik nap a csokis kekszet kóstoltad meg egy fagyizóban? Esetleg gyakran cserélgeted a képedet a Facebookon? Nos, valójában ez is A/B tesztelésnek számít, de az online marketingben ezt egy konverziónövelő eszközként tartjuk számon. Írásunkból kiderül, hogyan is működik ez és mire való.

2019. október 11.

Korábban is sokat foglalkoztunk már azzal, mi lehet az oka annak, ha egy weboldal nem vonzza a látogatókat. Most összegyűjtöttük öt újabb hibát, mely a honlapod tervezése és a tartalomgyártás során előfordulhat, és bemutatjuk azt is, hogyan kerüld el őket hatékonyan!

Népszerű bejegyzések