Utolsó frissítés: Szerző:

5 ingyenes eszköz, mely segít a keresőoptimalizálásban

A keresőoptimalizálás egy jól működő weboldal szempontjából legalább olyan fontos, mint a megfelelő felépítés és a hibátlan funkcionalitás. Ha szeretnénk több forgalmat irányítani tartalmainkra, elkerülhetetlenül foglalkoznunk kell a SEO feladatokkal.

Szerencsére ebben ma már több olyan eszköz is segítségünkre van, melyek akár ingyenesen is elérhetők, és segítenek abban, hogy ha nem is teljesen, de akár részlegesen mi magunk is elboldoguljunk a szükséges keresőoptimalizálás feladatával.

Ebben a bejegyzésben most ezek közül az ingyenes SEO eszközök közül gyűjtöttük össze azokat, melyek jelenleg a leghatékonyabbak, és bárki számára elérhetők.

Google Kereső

Bármilyen meglepő is lehet, de az egyik legegyszerűbb SEO eszközért nem kell messzire mennünk. Elég csak megnyitnunk a Google keresőjét, és máris rengeteg segítséget kaphatunk tartalmaink hatékony optimalizálásához.

A Google úgynevezett autocomplete funkciója ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy olyan kulcsszavakat és szóösszetételeket találjunk vele, melyekre a felhasználók a lenagyobb gyakorisággal keresnek rá.

Ezeket saját tartalmainkba beépítve máris nagyobb eséllyel indulunk a keresőoptimalizálási versenyben, hiszen oldalunkon olyan kulcsszavak fognak szerepelni, melyre egy adott témával kapcsolatban felhasználók százezrei, milliói keresnek rá.

Google Analytics

Ha szeretnénk egy szinttel magasabbra emelni SEO tevékenységünket, a Google ebben is segítségünkre lehet. A Google Analytics egy olyan ingyenes eszköz, mely egy adott weboldal látogatóiról készít és prezentál részletes statisztikát.

A használatával olyan értékes adatokhoz juthatunk hozzá, mint például a látogatók demográfiai adatai, vagy például azok a kulcsszók és kifejezések, melyekkel a Google keresőmotorjában rátaláltak weboldalunkra.
Ezeket az adatokat pedig mind keresőoptimalizálás, mind pedig online marketingkampány építése során hasznodra fordíthatod. Segítenek abban, hogy hatékonyan építhesd fel online megjelenésedet, és abban is, hogy előrébb végezhess a Google találati ranglistáján, magad mögé utasítva a versenytársakat.

Ubersuggest

Az Ubersuggest egy egyszerűen használható, ámde hatékony SEO eszköz, mely pillanatok alatt megmutatja azt, konkurenseidnek milyen SEO megoldásokkal sikerült felmászniuk a keresőmotorok találati listáinak élére. Ennek érdekében nincs más dolgod, mint megadni egy általad választott domain nevet, melyről az eszköz szinte azonnal a rendelkezésedre bocsájtja a legfontosabb adatokat.

Olyanokat, mint az átlagos látogatottság, a legnépszerűbb posztok, vagy épp a leggyakrabban használt kulcsszavak. Ezek ismeretében sokkal jobban átláthatod azt, miért sikeres az adott honlap, és ennek mintájára tudatosabban vághatsz bele saját online kampányaid, valamint tartalmaid megfelelő optimalizáltságának a megtervezésébe.

WebSite Auditor

A WebSite Auditor egy rendkívül hasznos eszköz, melynek célja, hogy honlapod technikai részét és a publikált tartalmakat is részletes elemzés alá vegye, és megvizsgálja azt, mennyire felelnek meg keresőoptimalizálási szempontból. A domain teljes egészét és az aloldalakat is képes megvizsgálni, és külön kulcsszavakra keresve javíthatod vele tartalmait optimalizáltáságát.

A WebSite Auditor megvizsgálja az adott kulcsszóra az első 30 találatot és kiválasztja közülük a 10 legjobb tartalommal rendelkező oldalt. Ezeknek a tartalmát fogja összehasonlítani a te honlapoddal, a végeredményben pedig szerepelni fog az, hogy tartalmaid hol vannak lemaradva. Így láthatod, hogy mik azok a dolgok, melyeken a siker érdekében érdemes változtatnod.

Pagespeed Insights

Mint ahogy azt már sokszor emlegettük, a keresőoptimalizálás összetett dolog, mely nem csak a megfelelő kulcsszavak és backlinkek használatából áll. Az olyan dolgok is fontos szerepet játszanak benne, mint például egy adott weboldal betöltési sebessége.

A Pagespeed Insights egy remek kis eszköz, mely segít felmérni oldalad betöltési sebességét, és segít abban, hogy hatékonyan optimalizálhasd azt. Ezáltal elérheted azt, hogy a böngészőkben pillanatok alatt betöltődjön, és ne veszíts értékes látogatókat a csiga lassúságú betöltési időd miatt.

Mint azt láthatod, rengeteg eszköz létezik, melyek neked is segítenek abban, hogy weboldaladdal a siker útjára léphess. Abban az esetben pedig, ha szeretnéd, hogy a keresőoptimalizálás terhei lekerüljenek a válladról, érdemes a feladatot olyan seo szakemberre bíznod, aki a legújabb trendekkel is képben van, ezáltal pedig képes kihozni weboldaladól és publikált tartalmaidból a maximumot.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2023. február 13.

Felgyorsult világban élünk, ami hatással van egész életünkre. Nem csoda hát, hogy weboldalad egy idő után elavulttá válik. Először a design az, ami megkopik, mivel legalább 1-2 évente új webdesignok, stílusok jelennek meg – ez azonban még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ekkora időközönként újra kellene tervezned a weboldaladat. Azonban, amikor már az elavult kontent, a funkciók és a dizájn is az eladások rovására mennek, akkor itt az ideje a tettek mezejére lépni.

2023. szeptember 21.

Sokféle megoldás létezik arra, hogy interakcióra bíztasd a látogatót. A weboldalba ágyazott űrlapok vagy formok a legegyszerűbb módot kínálják feliratkozók gyűjtésére, vásárlói vélemények bekérésére, árajánlat kérésére és kapcsolatfelvételre egyaránt. Cikkünkből megtudhatod, mi az az 4 megoldás, amik közül legalább egyet biztosan érdemes használni egy korszerű weboldalon.

Népszerű bejegyzések