Utolsó frissítés: Szerző:

Így készítsd el a tökéletes bemutatkozó oldalt vállalkozásod számára

Ha vállalkozásunk reprezentációjáról van szó, akkor egy jól megtervezett üzleti weboldal az egyik leghatékonyabb marketingeszköz. Abban az esetben persze, ha a megjelenés mellett a tartalom is megfelelő minőségű.

Kevesen tudnak igazán jó, lényegre törő és egyben érdekes bemutatkozó oldalt készíteni, hiszen ehhez a szöveges tartalom és a vizualitás tökéletes összhangja szükséges. Érdemes azonban energiát fektetnünk abba, hogy megtaláljuk a megfelelő kombinációt, hiszen rengeteg múlik azon, hogyan tudjuk „eladni magunkat” leendő ügyfeleinknek.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot, amire érdemes odafigyelned, ha szeretnéd, hogy honlapod bemutatkozó szekciójának felépítése tökéletes legyen.

Mit kell tartalmaznia egy jó bemutatkozó oldalnak?

Alapvetően három olyan fontos kérdés van, melyre honlapod bemutatkozó szekciójának mindenképp válaszolnia kell vállalkozásoddal kapcsolatban:

  • ki vagy te,
  • mivel foglalkozol,
  • és miért vagy más, mint a konkurencia?

Fontos, hogy érzékeltesd potenciális ügyfeleiddel, hogy tevékenységed számodra nem egyszerű munka. Sokkal inkább küldetés, melyet elhivatottsággal, lelkesedéssel, és odaadással végzel, igazi profiként. Hogy szakmád elkötelezett képviselője vagy, és céged több, mint egyszerű márkanév. Hogy nálad valódi emberek dolgoznak, valódi értékekért.

Ennek fényében a bemutatkozó oldalon a küldetés bemutatása mellett érdemes kiemelni a vállalkozás kulcsembereit is, és röviden, márkád arculatához hű hangnemben bemutatnod őket. Ezzel is a cég emberi mivoltát kommunikálva, erősítve a vásárlók, ügyfelek irányába épülő bizalmat.

Hogyan készítsünk jó bemutatkozó oldalt?

Ha valóban szeretnéd, hogy a látogatók emlékezzenek rád, vállalkozásod történetét egyedülálló módon kell elmesélned, és érdemes olyan meggyőzési technikákat alkalmaznod, melyek segítenek a bizalomépítésben. A bemutatkozó szöveg ugyanis jóval több, mint egyszerű bemutatkozás.

Ezen keresztül kommunikálhatod márkád küldetését, látásmódod és ambícióid kifejtésével pedig szimpátiát ébreszthetsz leendő vásárlóidban.

A szöveg hangvétele és az oldal felépítése rendkívül sok dologtól függ. A vállalkozás profiljától, valamint a meggyőzni kívánt célközönség demográfiai hátterétől függően is változó lehet. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyobb vállalat esetében azt a hosszú fejlődési folyamatot is be kell mutatnunk, melyen a márka eljutott addig a pontig, ahol ma éppen tart.

Ennek értelmében a bemutatkozó oldal felépítése sokféle lehet. Bemutathatjuk cégünk történetét idővonalszerűen, elmesélhetjük egy érdekes sztorin keresztül, vagy az egyszerű tényközlésre is szorítkozhatunk.

Minden esetben igaz azonban, hogy érdemes azonban bemutatkozásunkat vizuális anyag segítségével megtámogatni. Ezek a vállalkozás alapítását, fontosabb életeseményeit, hétköznapjait reprezentáló fotók ugyanúgy lehetnek, mint rövid videófelvételek. A lényeg az, hogy a szöveges, valamint a vizuális tartalom is passzoljon a vállalkozás arculatához, a kommunikálni kívánt üzenethez, illetve weboldalad egészéhez.

Ezen felül az oldalnak opcionálisan érdemes tartalmaznia a megfelelő elérhetőségeket, referenciákat, és néhány vásárlói véleményt, kiemelt testimonialt is, hiszen ez szintén erősíti a leendő vásárlók irántad táplált bizalmát.

Kínáljunk egyedi megoldást a problémára

A lényeg összességében az, hogy az oldalunkra először tévedő, potenciális ügyfél megoldást találjon problémájára. És nem is akármilyen megoldást: szimpatikus, emberi ajánlatot, mely többet tud mutatni a versenytársak ajánlatainál.

Ehhez természetesen első sorban ismernünk kell célközönségünk igényeit, és mind szöveges szempontból, mind vizuálisan ehhez kell igazítanunk bemutatkozó oldalunk tartalmát.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2023. január 16.

A világnapok olyan fix napok vagy mozgóünnepek, amelyeket az egész világon számontartanak. Nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy webáruházad termékeit népszerűsítsd általuk, sőt egy-egy kampányt is időzíthetsz a jelentősebb napokhoz kapcsolódóan. Bár létezik pingvin- és cápatudatossági világnap is, most olyan világnapokat mutatunk neked, amelyek az online marketingedet támogathatják. Cikkünkben ötleteket adunk kreatív felhasználásukra. Inspirálódj általunk!

2023. október 04.

Az automatizálás általános előnyei, mint például az alacsonyabb működési költségek, a versenyképes üzleti ökoszisztéma létrehozása és a folyamatok leegyszerűsítése, minden vállalkozás számára előrelépést jelent 2023-ban. Ez a szempont azonban még erősebb a marketingben, ahol a piacot az erős dinamizmus jellemzi. A Global Advertising Market Report szerint pedig évi 590,3 milliárd dolláros piacról beszélünk.

Népszerű bejegyzések