CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Mutasd meg felhasználóidnak, hogy komolyan veszed őket!

Mindnyájan emberek vagyunk, és mindnyájan elvárjuk a másiktól, hogy önálló döntésre képes felnőttként kezeljen bennünket. Szeretjük, ha a hétköznapi kommunikáció során partnereink megadják a nekünk járó tiszteletet, és azt is, ha egyenlő félként bánnak velünk egy beszélgetés során.
Miért tennél másképp ügyfeleiddel, weboldalad látogatóival? Pláne abban az esetben, ha szeretnéd, hogy valódi vásárlók, visszatérő kuncsaftok váljanak belőlük?

Ha szeretnél sikeres honlapot üzemeltetni, meg kell tanulnod megérteni, és alkalmazni célközönséged nyelvezetét. Ismerned kell vágyaikat, igényeiket, problémáikat, és meg kell tanulnod ezekre a megfelelő módon reflektálni is. Hogy mégis hogyan? Az alábbi, rövid cikkből megtudhatod, mik a kölcsönös tisztelet legfőbb jelei, melyeket minden profi weboldalnak érdemes magán hordoznia!

Légy közvetlen és konkrét

A felhasználók többsége kedveli azt, ha egy céges honlapra tévedve nem egy személytelen szövegfolyammal, hanem egy lazább módon megírt, logikusan tagolt, és főként nekik szóló tartalommal találják szembe magukat. Próbálj meg minél közvetlenebb, emberibb módon kommunikálni látogatóiddal, kerülve a túlzottan hivatalos hangvétel, vagy a felesleges szakzsargon használatát.

Minél közérthetőbb a szöveg, annál jobban magáénak érzi majd a potenciális ügyfél, és annál hamarabb, annál hatékonyabb módon alakul ki benne az irántad és céged iránt táplált bizalom. Légy lényegre törő és emberi, azonban figyelj oda arra is, hogy ne ess át a ló túloldalára. A túlzottan pongyola, hétköznapi fogalmazásmód és a szájbarágós tartalom többet árthat, mint amennyit használ céged megítélésének!

Abban, hogy személyesebbé tedd weboldalad, egy profi módon megírt bemutatkozó oldal is sokat segíthet. A logó és a márkaérték mellett érdemes megmutatnod vállalkozásod emberi arcát, a termékek és a szolgáltatások mögött álló személyeket. Ilyen módon ugyanis az emberek sokkal könnyebben tudnak azonosulni az általad kommunikált üzenettel, és sokkal nyugodtabban állnak majd be az általad képviselt célok és küldetés mögé.

Tiszteld a látogatók idejét

A felhasználóbarát weboldal alapvető ismérvei közül a legtöbb a könnyű és gyors kezelhetőségre, olvashatóságra koncentrálódik. Már alapvetően az is sok látogatót el tud riasztani, ha honlapod túlzottan hosszú idő alatt tölt be, azonban ez a probléma eltörpül a kaotikus navigáció, és az átláthatatlan oldalelemek mellett.

Honlapod akadálymentesítése rendkívül fontos feladat, hiszen felhasználóid minél gyorsabban jutnak el az általuk keresett tartalomig, annál elégedettebbek lesznek majd a szolgáltatással. Ha azt érzékelik, hogy túlzottan sok energiát kell a keresésbe fektetniük, vagy esetleg túlságosan gyakran alkalmazol felugró ablakokat, akkor könnyedén érezhetik úgy, hogy nem tiszteled őket, ezáltal pedig elpártolhatnak oldaladtól, sőt, ami még rosszabb, márkádtól és cégedtől is.

Honlapkészítés esetén érdemes tehát az egyszerű, átlátható és letisztult megjelenés alkalmazására törekedned. A kevesebb, néha több, szokták mondani, a webdesign esetében pedig napjainkban ez a kijelentés hatványozottan is igaz.

Add meg a lehetőséget a kritikára

Ha szeretnéd, hogy ügyfeleid igazán komolyan vegyék cégedet és weboldaladat, add a kezükbe az ítélkezés lehetőségét! A felhasználói vélemények begyűjtése több szempontból is hasznos, hiszen a leendő kuncsaftok részéről segíti a bizalom kialakulását, a már meglévők esetében pedig erősíti azt az érzést, hogy komolyan veszed őket. Ha nem érdektelen számodra a véleményük, úgy érzik, ők maguk is hozzájárultak márkád értékének kialakulásához!

Minél több felhasználói értékelést sikerül begyűjtened, üzleted annál hitelesebb és megbízhatóbb lesz majd látogatóid szemében, ami rendkívül fontos az lehet az új látogatók és vásárlók lojalitásának elnyerésében.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. április 17.

Az ingyenesen letölthető céges applikációknak napjainkban se szeri, se száma, mára szinte minden nagyvállalat jelen lehet valamilyen formában okostelefonunkon. De van-e értelme annak, hogy boldog boldogtalan alkalmazások fejlesztésébe fektesse pénzét, és nem praktikusabb-e egy sokoldalú, reszponzív weboldal készítése?

2018. október 13.

Az első és talán legfontosabb lépés, hogy találjuk cégünknek egy igazán ütős, frappáns nevet, melyet később webes elérhetőségünkben is megfelelő módon tudunk integrálni. Kreativitás, egyszerűség, lényegre törő gondolkodás. Most megmutatjuk neked a három legalapvetőbb dolgot, ami segíthet weboldalad domain nevének hatékony kiválasztásában!

Népszerű bejegyzések