CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

5 dolog, amely nélkül egyetlen honlap sem lehet sikeres

Egy igazán jó weboldal létrehozása és üzemeltetése komplex feladat. A siker érdekében minden apró részlet számít, ezeknek a részleteknek pedig nem csak külön-külön kell működniük. Fontos az összhang, lényeges, hogy a megalkotott rendszer elemei egyként is jól funkcionáljanak.

De mik azok az alkotóelemek, melyek nélkülözhetetlenek? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a sikeres, látogatóbarát weboldal legfontosabb hozzávalóit!

Biztos alapok

Ahogyan az emberi test sem létezhetne csontváz nélkül, úgy egy tökéletes honlap sem működhet biztos alapok hiányában. Ebben az esetben ez nem más, mint a fejlesztői munka.

A webfejlesztő feladata a felhasználóbarát honlap csontvázának felépítése, az olyan dolgok leprogramozása, melyek a „függöny mögött”, a háttérben történnek. A programozó egyfajta tolmácsként is felfogható, aki ötleteinket a HTML, a PHP, vagy a CSS nyelvére alakítva segít elképzeléseink megvalósításában.

A sikeres honlap egyik legfontosabb alapfeltétele tehát a jó webfejlesztő. Hiszen biztos alapok nélkül legyen bármilyen szép egy ház, nagy az esélye annak, hogy egy apró széllökéstől is összedől.

Jó megjelenés

Többször is foglalkoztunk már azzal, miért olyan fontos az esztétikus megjelenés. Az első benyomás határozza meg azt, a látogatók mit gondolnak egy honlap tulajdonosáról, és hozzájárul a lojalitás kiépüléséhez.

Éppen ezért egy jó webdesigner munkája éppen annyira fontos, mint egy jó programozóé. Ő ugyanis az a szakember, aki a csontvázat felöltözteti, hússal és bőrrel ruházza fel. A programozó által létrehozott váz segítségével ad formát elképzeléseinknek, neki köszönhetjük, hogy álmaink vizuális formában megjelennek a képernyőn.

Értékes tartalom

A biztos alapokkal és tökéletes külsővel rendelkező weboldal önmagában olyan, mint egy egészséges és szép, azonban önálló gondolatokkal nem rendelkező ember. Üres, és cseppet sem érdekes, nem tudja lekötni a látogatók figyelmét. Éppen ezért van szükség arra, hogy egyéniséggel, mondanivalóval ruházzuk fel.

A rendszeresen frissülő, értékes tartalom felkelti a látogatók figyelmét, megosztásokat generál, ezáltal segít növelni oldalunk népszerűségét. Fontos, hogy ne csak a mennyiségre, de a minőségre is figyeljünk, hiszen a túlzottan termékorientált, kulcsszavakkal telezsúfolt kontentet sem a látogatók, sem a keresőmotorok nem kedvelik.

Keresőoptimalizálás

És el is érkeztünk a megfelelő keresőoptimalizálás kérdéséhez, mely megkerülhetetlen abban az esetben, ha sikeres weboldal építéséről és üzemeltetéséről beszélünk. A SEO hónapról hónapra változó, trükkös tudomány, melynek szakemberei igazi mágusok. Feladatuk, hogy a honlapodat ne csak a véletlenül odatévedő látogatók, de a nagy keresőmotorok is imádják.

Ehhez olyan trükköket vetnek be, mint a tökéletes kulcsszavak használata, a linképítés, a metacímek és tagek alkalmazása, vagy épp a szöveges tartalom megfelelő tagolása. Ezek a dolgok apróságnak tűnnek, azonban együttes erővel rengeteg dologra képesek, és meglepően nagy százalékkal képesek növelni egy honlap átlagos látogatottságát.

Biztonság

Végül, de nem utolsó sorban fontos megemlíteni a megfelelő védelmet, hiszen gondoljunk csak bele: mit ér a tökéletes megjelenés és a tartalom akkor, ha leomlik holnap reggelre, amit ma felépítettünk?

Sajnos napjainkban egyre elterjedtebbnek számítanak az olyan kibertámadások, melyek kis- és középvállalkozások honlapját célozzák meg. A hackerek legtöbbször személyes adatokra utaznak, azonban sok esetben az is előfordulhat, hogy teljesen ellehetetlenítik egy weboldal működését, veszélybe sodorva ezzel az adott vállalkozás létezését.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében fontos, hogy olyan szolgáltatónál béreljünk tárhelyet, ahol különösen figyelnek a szervereken tárolt honlapok biztonságára, a védelem érdekében pedig mindig a legújabb és legjobb technológiát alkalmazzák.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2022. március 20.

Egy weboldal felépítésének munkadíja minden esetben a megrendelő igényeitől, az adott projekt tulajdonságaitól függ, és éppen ezért rendkívül széles skálán mozoghat. Most megmutatjuk nektek, mire lehet szükség a profi webes megjelenés megtervezéséhez és kivitelezéséhez, és azt is, nagyságrendileg milyen árakkal számolhattok.

2021. augusztus 18.

Egy honlap kizárólag akkor lehet sikeres, ha képes kiszolgálni a felhasználói igényeket. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, tudnunk kell azt, hogy a látogatók miért is kattintanak rá. Éppen ezért ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, mi lehet annak az oka, hogy a látogatók rákattintanak weboldaladra, és milyen tartalmat érdemes kínálnunk nekik cserébe annak érdekében, hogy ne érje őket csalódás.

Népszerű bejegyzések