GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Mit tartalmaz a tökéletes céges bemutatkozó oldal?

Az igazán jó céges honlap sikere nem csupán a megjelenésen múlik. Fontos, hogy milyen képet festünk magunkról, a látogatókban kialakuló benyomást pedig nagyban befolyásolja bemutatkozó oldalunk tartalma és annak felépítése is. Ez az a pont ugyanis, ahová egy érdeklődő legelőször kattint abban az esetben, ha szeretne többet megtudni rólunk és szolgáltatásainkról.

A bemutatkozó oldalra a honlaptervezés során azonban sokan mégis úgy tekintenek, mint egyfajta kötelezettségre, és nem használják ki a benne rejlő, hatalmas lehetőségeket. De milyen az igazán jó bemutatkozó szöveg, és hogyan építhető be hatékonyan a vizuális megjelenésbe?

Lépjünk túl az alapokon

Rengeteg kis cég egyszerűen arra használja bemutatkozó oldalát, hogy megjelenítse a vállalkozással kapcsolatos fontos információkat, elérhetőségeket. Nem is gondolva arra, hogy a jól felépített "Rólunk" szekcióban micsoda marketing-potenciál rejlik.

Az alapokon túllépve itt beszélhetünk bővebben vállalkozásunk céljáról, küldetésünkről, és azokról a problémákról, melyekre termékeink vagy szolgáltatásaink megoldást kínálnak. Éppen ezért nem feltétlenül kell a száraz, szöveges kontentre korlátozni a bemutatkozást.

Használjunk profi fotókat, és ne riadjunk vissza a videós tartalomtól sem. Minél kreatívabb és interaktívabb a megjelenés, oldalunk annál jobban berántja az érdeklődőket, és annál nagyobb a valószínűsége, hogy jó ideig nem fog rólunk megfeledkezni.

Koncentráljunk az erősségekre

A bemutatkozó lap kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy egy helyen gyűjtsük össze vállalkozásunk erősségeit. Fogalmazzuk meg, miért érdemes minket választani a piaci versenytársakkal szemben, eredményinket pedig illusztráljuk a vásárlóink, korábbi kuncsaftjaink pozitív értékeléseivel.

Minél változatosabb véleményeket olvashatnak rólunk a látogatók, annál inkább azt érzik majd, hogy törődünk az ügyfeleinkkel, és valóban hatékony választ jelentünk azokra a kérdésekre, melyek őket is foglalkoztatják a hétköznapokban.

Legyünk közvetlenek

Weboldalunk bemutatkozó szekciója az a tér, ahol megmutathatjuk, kik is vagyunk valójában. Kitérhetünk céljainkra, elmagyarázhatjuk küldetésünket, és legfőképp megmutathatjuk látogatóinknak valódi, emberi oldalunkat.

A jó bemutatkozó lap éppen ezért a száraz adatok helyett a történetekre koncentrál. Megismertet a márka mögött rejlő arcokkal, bepillantást enged a hétköznapok kulisszái mögé. Elmagyarázza a gyártási folyamatot, vagy megismertet a különböző szolgáltatásaink érdekes szakmai hátterével.

Ha látogatóink azt látják, hogy cégünk több, mint egy brand a millió közül, sokkal közelebb érzik majd magukhoz az általunk kínált szolgáltatásokat, és szívesebben fordulnak hozzánk, mintsem arctalan, névtelen konkurenciához.

Merjünk egyediek lenni!

Összességében elmondhatjuk tehát, hogy egy bemutatkozó oldal akkor működik igazán, ha bevállalósak vagyunk. Ha túl merünk lépni a bevált sablonok által kínált komfortzónán, és valami újat, egyedit tudunk mutatni a látogatóinknak.

A kreativitás ugyanis hosszú távon mindig kifizetődő, míg az egyszerűbbnek tűnő út sokszor előre nem látott buktatókkal járhat. Ez természetesen nem csak a bemutatkozó oldalunkra, de honlapunk egészére is igaz, hiszen egy egyedi tervezésű weboldal sokkal jobban vonzza a látogatókat, mint egy előre megtervezett, ezerszer látott sablonokra épülő design.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. július 10.

Sokan gondolják úgy, hogy ha egy honlap elkészült és elérhetővé vált a böngészők számára, a munka befejeződött. A tervezési stádium befejeződésével a munka nem áll meg, a tennivalók folytatódnak. Egy jól működő weboldal ugyanis rendszeres karbantartást igényel, és csak akkor lehet igazán sikeres, ha elegendő időt szánunk az üzemben tartására.

2019. szeptember 10.

Új honlap tervezése során sokan kizárólag az arculatra koncentrálnak, és megfeledkeznek a háttérben dolgozó adatok megfelelő védelemről. Az online világ azonban nem játszótér, és az adatbiztonság kérdése napjainkra fontosabbá vált, mint korábban valaha. De hogyan védhetjük meg hatékonyan oldalunkat a rosszindulatú támadásoktól és adathalászati kísérletektől?

Népszerű bejegyzések