Utolsó frissítés: Szerző:

A valódi ár, amit egy ingyenes weboldalért fizetsz

Egy saját weboldal felépítésébe belevágni soha nem egyszerű feladat. Egy jó ötlet általában nem elég, a honlap felépítése ugyanis pontos tervezést, rengeteg idő és energiabefektetést igényel. Megálmodni és felépíteni a koncepciót, kidolgozni az oldaltérképet, és megtalálni a megfelelő tárhelyet. Majd eldönteni, hogy valóban egyedi, profi kezek által tervezett felületet szeretnénk, vagy megmaradunk az ingyenes lehetőséget kínáló szolgáltatásoknál.

Anyagi megfontolásból és egyszerűségük miatt sokan döntenek az utóbbi opció mellett, azonban ők az esetek többségében nem tudják, egy látszólag ingyenes weboldalért milyen árat is fizethet az ember, ha nem elég előrelátó és óvatos.

Személytelen külsővel elvész az értékes tartalom

Ahogy korábban volt már szó róla, az ingyenes weboldal készítő megoldások egyik legnagyobb hátránya, hogy honlapunk személyre szabásának lehetőségei meglehetősen limitáltak. A legtöbb ilyen megoldás esetében lényegében meg kell elégednünk az ingyenes sablonok által kínált megjelenési alternatívák egyikével.

Akad persze némi lehetőségünk arra, hogy személyre szabjuk az előre gyártott sémákat, és természetesen fizetős opcióként az egyéni igényekhez alkalmazkodó külső megvalósítása sem lehetetlen. Az ingyenes megoldások azonban általában korlátok közé szorítanak minket, és tervezői, valamint programozói ismeretek nélkül nem engedik, hogy száz százalékosan kiéljük kreativitásunk.

Ezzel szemben, ha egy komoly tervezői csapatot bízunk meg a munka elvégzésével, már az első pillanattól kezdve biztosak lehetünk abban, hogy honlapunk felépítése biztos kezekben van. A grafikusok, valamint a programozók is azon fognak dolgozni, hogy a végleges projekt pontosan úgy nézzen ki, ahogyan azt mi korábban megálmodtuk.

Ami pedig ennél is fontosabb: a szakavatott kezeknek köszönhetően a vizuális megjelenés semmilyen esetben sem fog a funkcionalitás rovására menni.

A védelem minden pénzt megér

A Wordpresshez hasonló tartalomkezelő rendszereknek két nagy előnye van a saját fejlesztésű weboldalakkal szemben. Az egyik, hogy bárki számára ingyenesen elérhetők, a másik pedig, hogy rendkívül egyszerűen használhatók.

Sokan megfeledkeznek azonban arról, hogy ha nem elég óvatosak, ezért a kényelemért cserébe akár nagy árat is fizethetnek. A CMS rendszereket ugyanis nem csak a felhasználók, de a hackerek is kedvelik.
A biztonsági megoldásokat a rutinos kiberbűnözők úgy ismerik, mint a saját tenyerüket, és ha kell, egy-egy biztonsági résnek köszönhetően képesek őket rendkívül ügyesen kihasználni.

Egy saját fejlesztésű weboldal esetében általában sokkal komolyabb védelmi vonal dolgozik a kulisszák mögött, és a szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy adataink mindig biztonságban legyenek. A fejlesztőcsapat munkájának része ugyanis a tervezés és kivitelezés mellett a honlap folyamatos karbantartása, valamint az esetlegesen felmerülő biztonsági rések és hibák azonnali elhárítása is.

Az optimalizáltság már fél siker

Sokszor említettük már, de nem lehet elégszer hangsúlyozni a keresőoptimalizálás jelentőségét. A nagy keresőmotorok pedig nem csak a megfelelően kulcsszavazott tartalmakat, de logikusan felépített, gyors weboldalakat is előnyben részesítik.

A honlapkészítéssel és üzemeltetéssel foglalkozó cégek általában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az általuk készített projektek minden szempontból megfeleljenek a Google egyre szigorodó elvárásainak.

Ezzel ellentétben az ingyenes CMS rendszerekre épülő weboldalak optimalizálása kompikált feladat, és kizárólag bizonyos bővítmények telepítésével lehetséges, amik pedig lényegesen lassíthatják a honlap betöltési sebességét, és akár a fentebb említett módon biztonsági rést is jelenthetnek a pajzson. Egyszóval használatukkal ismét csak ott vagyunk, ahol a part szakad.

Érdemes tehát mérlegelni, mennyire fontos nekünk a weboldalunk és a vállalkozásunk. Míg egy induló vállalkozásnak talán megfelelő lehet egy ingyenes, vagy olcsó alternatíva, hisz a költséghatékonyság oltárán sok mindent hajlandóak vagyunk feláldozni, addig egy komoly vállalkozásnak egy profi honlap a legjobb választás, mely nem szorítja keretek közé, biztonságot nyújt, valamint valóban a saját igényünk szerint tud elkészülni, segítve ezzel a vállalkozás sikerességét.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. január 21.

A sikerhez nem elég egyszer elkészíteni egy weboldalt, folyamatosan karban kell tartanod és frissítened is kell. A hétről hétre megjelenő új technikák, különböző frissítések odafigyelést igényelnek, hiszen ha nem foglalkozunk velük, oldalunk könnyen elavulttá, lassúvá, vagy akár támadhatóvá is válhat. Most megmutatjuk négy egyértelmű jelét annak, hogy honlapod elavult, és átalakításra szorul.

2020. június 18.

Egy weboldal megjelenése kulcsfontosságú a látogatók bizalmának elnyerésében, azonban önmagában még nem minden. Most mutatunk néhány dolgot, mely segíthet abban, hogy jó kapcsolatot építhess látogatóiddal, ezáltal pedig rengeteg új, lojális ügyfelet szerezhess magadnak!

Népszerű bejegyzések