CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Ezért van szükséged a közösségi média mellett saját honlapra

Mióta a közösségi média könnyű, és ráadásul ingyenes megjelenési felületként berobbant a köztudatba, egyre több kisvállalkozás dönt úgy, hogy nem készíttet saját, üzleti weboldalt. Helyette megelégszenek a népszerű platformok által kínált lehetőségekkel.

Ez azonban több szempontból sem jó döntés. A két platformot érdemes külön kezelnünk, hiszen ha egyiket kizárjuk a másik miatt, rengeteg lehetőségtől fosztjuk meg magunkat, ami ügyfélkörünk növekedésének lényeges lassulásához vezethet.

Az alábbiakban bemutatjuk azt, miért nem képes 2020-ban sem a közösségi média arra, hogy pótolni tudjon egy jól megtervezett, profi weboldalt!

Testreszabhatóság

A közösségi oldalak egyik legnagyobb hátránya, hogy megjelenés szempontjából szinte teljes mértékben megkötik a felhasználók kezét. Egy közösségi profilon nem feltétlenül hozhatunk létre olyan menüpontokat, melyek vállalkozásunk szempontjából létfontosságúak lehetnek, és azt sem tudjuk meghatározni, a látogatók hogyan navigálhatnak oldalunkon.

A saját profil- és borítókép beállítása mellett rendkívül kevés opciót kapunk arra, hogy kiélhessük fantáziánkat, ami egy saját, egyedi tervezésű weboldal esetében azonban egyáltalán nem jelent problémát.

Optimalizálhatóság

Sokszor ejtettünk már szót arról, online marketing szempontjából mekkora jelentőséggel bír a keresőoptimalizálás. Különösen jó fegyver lehet ez olyan kisvállalkozások kezében, akik annak ellenére, hogy minőségi munkát végeznek, még kevésbé ismertek a piacon.

Ha úgy döntesz, hogy megspórolnád egy profi üzleti weboldal árát, és kizárólag a közösségi média erejére hagyatkoznál, azzal az olyan SEO taktikáktól is megfosztanád magad, melyek abban segítenek, hogy leelőzd versenytársaidat a Google találati listáján.

A nagy keresőmotoroknak pedig manapság hatalma van, hiszen valljuk be: valószínűleg te is a neten kezdesz először keresésbe, ha egy új termékre vagy szolgáltatásra vadászol.

Kézben tarthatod saját ügyeidet

Saját weboldalad a te királyságod. A törvény által jóváhagyott keretek közt azt osztasz meg rajta, amit csak szeretnél, és olyan módon tálalhatod tartalmadat látogatóid számára, ahogyan azt épp kedved tartja.

Nem kell félned a tartalomvesztéstől, és ügyfeleiddel őszintén, a hozzád illő hangnemben tudsz kommunikálni. A közösségi oldalakon ezzel szemben rendkívül sok irányelvnek kell megfelelned, és sokkal jobban oda kell figyelned az általad megosztott kontentre.

Elnyerheted leendő ügyfeleid bizalmát

Ha egy vállalkozás nem rendelkezik saját weboldallal, keveset tudhatunk meg róla, ezáltal felmerülhet bennünk a gyanú: mégis mit próbálnak elrejteni leendő ügyfeleik elől?

Egy jól felépített, igényes weboldal azonban képes szinte azonnal szertefoszlatni a kételyeket. Egy jó bemutatkozó szekció, valamint néhány hiteles testimonial elhelyezése az elsőre szkeptikus látogatókat is képes meggyőzni arról, hogy valóban profi vagy abban, amit csinálsz, és aggodalom nélkül bízhatják rád problémáik megoldását.

Gondolj rá kiegészítő lehetőségként

Ha szeretnénk, hogy vállalkozásunk online marketing szempontjából sikeres legyen, érdemes a közösségi médiára úgy tekinteni, mint egy weboldalunktól független megjelenési felületre. Ezen keresztül cégünk üzenetét több emberhez juttathatjuk el, azonban egy közösségi oldal nem feltétlenül alkalmas olyan mennyiségű és minőségű információ megjelenítésére, mint egy weboldal.

Egy honlap képes vállalkozásunk reprezentálására, míg egy oldal a közösségi hálókon sokkal inkább csak egyszerű reklámfelület, melynek kreatív használata segít az üzlet fellendítésében, de nem képes pótolni az igazán profi, üzleti weboldal által kínált lehetőségeket.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. május 02.

Ha szeretnél sikeres honlapot üzemeltetni, meg kell tanulnod megérteni, és alkalmazni célközönséged nyelvezetét. Ismerned kell vágyaikat, igényeiket, problémáikat, és meg kell tanulnod ezekre a megfelelő módon reflektálni is. Hogy mégis hogyan? Az alábbi, rövid cikkből megtudhatod, mik a kölcsönös tisztelet legfőbb jelei, melyeket minden profi weboldalnak érdemes magán hordoznia!

2020. június 22.

Egy honlap felépítése a keresőmotorok számára legalább annyira fontos, mint látogatóinknak. És sokkal nagyobb eséllyel is landolhatunk a találati lista élén abban az esetben, ha saját üzleti weboldalunk struktúrája jól átgondolt és profin megtervezett. Megmutatjuk, mik azok a fontos SEO szempontok, melyeket az oldaltérkép megtervezése során figyelembe kell vennünk.

Népszerű bejegyzések