Utolsó frissítés: Szerző:

Életmentő tippek weboldal indítása előtt kisvállalkozóknak

KKV-ént nem a weboldal fejlesztése az első dolog, amit el kell végezned, hanem sokkal inkább az adminisztratív jellegű teendők. Ezután jöhet a kreativitás!

Világszerte megközelítőleg 5 milliárd ember használja az internetet napi szinten. Nem csoda, ha kezdő vállalkozóként te is arra vágysz, hogy kapj egy kis szeletet ebből a hatalmas tortából. Mielőtt azonban hátradőlnél és élveznéd munkád gyümölcsöt, gondolnod kell azokra a dolgokra, ami a weboldal indítását előzi meg. Ezek képezik majd vállalkozásod sikerét.

Bármilyen vállalkozásba is kezd az ember, úgy tartják, hogy mindig a kezdet a legnehezebb. Hiszen ott a rengeteg papírmunka, megkeresni egy felkészült könyvelőt, különböző programokat megtanulni. Ráadásul a honlap indítása sem könnyű feladat, ami alapból egy egész embert kíván. Összeállításunkban azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik hasonló cipőben járnak – vagy már vállalkozók, de még nem indították be a honlapot.

Első fontos lépés, szigorú sorrend felállítása!

Ha vállalkozást indítasz, először érdemes Ügyfélkaput regisztrálnod, ami mindenhez kell majd. Szintén itt tudod elindítani a kérelmet ahhoz, hogy vállalkozó lehess, valamint kiválaszthatod az Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke kódodat. Főleg ÖVTJ formában fogsz találkozni ezzel a kifejezéssel. Ha nem mozogsz otthonosan ezekben a témákban, erősen ajánlott egy könyvelő felkeresése, aki mindenben a segítségedre lesz.

Itt még nem ér véget a munkád, hiszen egy számlázóba is regisztrálnod kell. Ennek megkönnyítése céljából a két legnépszerűbb program a Billingo és a Szamlazz.hu.

Ha ügyes és következetes vagy pár hét alatt letudhatod a kötelező adminisztrációs köröket, viszont máris jön a következő nagy kérdés:

Saját fejlesztésű weboldalad lesz vagy felkeresel egy profi fejlesztő céget?

Ha te csinálod nyilván pénzt spórolhatsz meg vele, azonban egy kezdő számára sok időbe telik, amíg megtanulja a WordPress használatát. Azonban manapság egy valóban működő weboldal vagy kisebb webshop fejlesztése már nem kerül milliós nagyságrendű összegbe. Sőt, bizonyos esetekben minimális az összeg, viszont megér minden befektetett centet.

Tippek a megfelelő fejlesztő cég kiválasztásához

Elsőként határozd meg a maximális költségkeretet, mivel ennek a mértéke befolyásolja majd a többi lépést.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy kezdőként nagyobb összeggel rendelkezel erre a célra, akkor mindenképp válassz olyan ügynökséget, akik komplex szolgáltatást nyújtanak. A második opció, ha nincs több százezer forintod erre, hogy szabadúszóval, vagy kisebb céggel szerződsz, akikkel közösen el tudod készíteni a weboldalt.

Mindamellett nem árt lecsekkolni a referenciáit, és rátérni a szerződés pontos részleteire.
Ebben a két cikkünkben összeszedtünk pár fontos információt a választáshoz:

Utoló 100 méter - hozzáférések, bejelentkezési adatok előkészítése és átadása

Meglévő weboldal esetén a következő adatokra lesz szüksége a kiválasztott fejlesztő cégnek:

  • A már meglévő tárhelyszolgáltató nevére, ahhoz kapcsolódó felhasználónévre és jelszóra.
  • Webtárhely kezelő felhasználónévre és jelszóra.
  • A Google Analytics- Search Console felhasználónévre és jelszóra.
  • Valamint az e-mail címedre.

Ha mindez megvan jöhet a legizgalmasabb folyamat: a weboldal megtervezése!

Ez ugyan a fejlesztő dolga lesz, de biztosan megkérdezi majd tőled, van-e valami elképzelésed a dizájnról, és hogy milyen funkciók kerüljenek a weboldalra. Erre pedig jó, ha már előre felkészülsz. Nézd meg a konkurens weboldalakat. Ha valamelyik tetszik mutasd meg a fejlesztőnek bátran.

Amennyiben a dizájnra fókuszálsz, a következő szempontokra érdemes figyelned:

  • színek,
  • az oldal felépítése (mennyire szellős, felhasználóbarát-e, könnyen megtalálsz-e mindent stb.)
  • azonos-e a betűtípus minden aloldalon, a képek mérete ugyanakkora-e,
  • a menü jól használható-e,
  • fel tudják veled venni a kapcsolatot.

Miután minden letisztáztatok, ideje minőségi tartalommal is megtölteni a honlapot – ez ugyanis a fennmaradás részét képezi!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2024. január 29.

Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogyha szükségünk van valamire – legyen az cipő, könyv, színházjegy vagy egy hamburger –, azt az internetről is megrendelhetjük. Nem is olyan régen azonban még nem léteztek webáruházak, értékesítői weboldalak, így sok időt és energiát kellett fordítanunk a személyes vásárlásra. A webáruházak megjelenése teljesen felforgatta vásárlási és fogyasztói szokásainkat, számos pozitív változást hozva az életünkbe.

2023. december 06.

Érezted már úgy, hogy a márkád már nem felel meg annak a képnek, amit a céged alapításakor meghatároztál? Ez teljesen természetes, hiszen ahogy mi változunk és fejlődünk az évek folyamán, ugyanezen a folyamaton a céged is végigmegy. Azonban nem mindegy, hogy a márkaidentitás és a brand mennyire van összhangban azzal, amit a vállalkozásod továbbfejlődött verziója képvisel. Főleg a közönség, a nyilvánosság, a potenciális ügyfelek számára. Elképzelhető, hogy esetedben is a márka újratervezése, azaz a rebranding lenne a megoldás.

Népszerű bejegyzések