Utolsó frissítés: Szerző:

Hogyan szúrhatod ki messziről a rossz webfejlesztő céget?

Ha honlapunk tervezése nem a megfelelő kezekbe kerül, az igazán rosszat tehet az üzletnek. Legyen szó akár a gyenge dizájnról, akár a rosszul működő funkciókról, egy silányul kivitelezett weboldal elriaszthatja potenciális ügyfeleinket.

Sőt, rosszabb esetben az is megeshet, hogy a tervezett munka el sem készül, és az egész webfejlesztés projekt kidobott pénzként mehet a kukába.

Annak érdekében, hogy elkerülhesd az ilyen kellemetlen helyzeteket és a jövőbeli weboldaladat illetően minőségi munkát kapj az általad választott webfejlesztő cégtől, érdemes néhány intő jelre odafigyelned.

Most megmutatjuk, mik azok az apróságok, melyek már messziről vörös zászlóként árulkodnak arról, hogy egy adott designer cég munkáját tekintve megbízhatatlan.

Nincsenek referenciák

Fontos, hogy mielőtt kiválasztanánk a számunkra megfelelő ügynökséget, megbizonyosodjunk arról, hogy munkájuk megbízható. Ezt leginkább a portfóliójukban látható referenciamunkák, valamint az elégedett felhasználói vélemények igazolják.

Ha egy fejlesztő cég oldalán egyáltalán nem találunk referenciaanyagot, már alapvetően gyanúra adhat okot. Ilyenkor érdemes rákeresni a nevükre, és elolvasni a velük kapcsolatos tapasztalatokat és véleményeket, és felmérni azt, valóban kompetensek-e egy teljes vállalati weboldal kivitelezését illetően.

Gyenge a saját weboldaluk

Talán az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy egy weboldal-tervezéssel foglalkozó céget érdemes messzire elkerülni nem más, mint ha a saját honlapjuk megjelenését vagy funkcióját tekintve silány kivitelezésű.

Egy webfejlesztő cég esetében a legfontosabb renferenciának saját weboldala számít. Ha pedig egy cég a saját megjelenésére sem ad igazán, akkor vajon mennyire adhat az ügyfeleik számára készített munka minőségére, és mit is várhatnánk tőle megbízóként?

Nincs specifikáció és konkrét árajánlat

A weboldaltervezés olyan munka, melyet nagyon nehéz konkrét, kőbe vésett árak alapján végezni. Éppen ezért a legtöbb webfejlesztő cég először felméri a kuncsaft igényeit, és azok alapján dolgozza ki számára a megfelelő árajánlatot.

Azok a cégek, ahol nincs lehetőségünk arra, hogy kifejezetten egyéni, számunkra kidolgozott ajánlatot kérjünk, nagy valószínűséggel nem kínálnak lehetőséget az oldalunkat illető egyéni specifikációk kidolgozására sem.

Az ilyen vállalkozások legtöbb esetben sablonok alapján dolgoznak, és habár olcsó és gyors munkát végeznek, nem biztosítanak számunkra sajátos megjelenést. Sőt, valószínűleg a biztonság terén sem kínálnak olyan megoldásokat, melyek megfelelőek lehetnek egy jól működő üzleti weboldal számára.

Akadozó kommunikáció

Már megint nem vették fel a telefont? Három napja nem válaszoltak az e-mailjeinkre? A saját weboldalunkat illető ötletek és megjegyzések süket fülekre találnak? Gyakran érezzük úgy, mintha a falnak beszélnénk?

Akkor itt az ideje annak, hogy meneküljünk. Az állandó és gördülékeny kommunikáció ugyanis legalább annyira fontos a webfejlesztés szakmában, mint a hibátlan programozás és az igényes grafikai tervezés.

Az igazán jó fejlesztő cégek odafigyelnek ügyfeleik kéréseire, nyitottan állnak a javaslatokhoz, és mindig úgy alakítják a projektet, hogy az egyszerre feleljen meg a megrendelői elvárásoknak, és a leendő látogatók igényeit is maradéktalanul kielégítse.

Túlzottan jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen

Egyedi, gyönyörű megjelenésű, jól működő weboldal, már fillérekért, akár pár napos határidő alatt! Sőt, most akár egy trópusi utazást is nyerhet, ha minket választ!

Gyakran olvasunk olyan irreális ajánlatokat, melyektől egy rendes fejlesztő haja azonnal az égnek áll, azonban sokan képesek arra, hogy egy ilyen gyenge mézesmadzagnak is bedőljenek.

Fontos tudni, hogy az igényes munkához idő és szaktudás szükséges, éppen ezért egy tökéletes weboldalt lehetetlen néhány nap alatt fillérekből összedobni. Ha a fentebbihez hasonló ajánlatokat olvasunk tehát, nagy az esélye annak, hogy az adott cég vagy nem mond igazat, vagy elképesztően silány, szakmai szempontból értékelhetetlen munkát végez.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. január 21.

A sikerhez nem elég egyszer elkészíteni egy weboldalt, folyamatosan karban kell tartanod és frissítened is kell. A hétről hétre megjelenő új technikák, különböző frissítések odafigyelést igényelnek, hiszen ha nem foglalkozunk velük, oldalunk könnyen elavulttá, lassúvá, vagy akár támadhatóvá is válhat. Most megmutatjuk négy egyértelmű jelét annak, hogy honlapod elavult, és átalakításra szorul.

2019. május 09.

A webdesign világa az a hely, ahol a trendek rendkívül gyorsan változhatnak, és a legfelkapottabb dolog is válhat egyik napról a másikra elavulttá és enyhén kínossá is. Most mutatunk nektek néhány olyan trendet, melyek egykoron sikeresnek számítottak, azonban képtelenek voltak arra, hogy felvegyék a versenyt egy változó kor változó vizuális igényeivel és elvárásaival.

Népszerű bejegyzések