CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Miről ismered fel a jó webfejlesztőt?


Manapság már rengeteg, bárki számára könnyen elérhető alternatíva létezik arra az esetre, ha szeretné felépíteni saját weboldalát. Az ingyenesen elérhető alkalmazások használata gyors és egyszerű megoldást jelenthet, azonban egy komoly vállalkozás esetében sajnos nem túl jó döntés, amatörizmust sugall, mely a leendő ügyfelekben bizalmatlanságot szülhet.

Ahhoz, hogy oldalunk valóban működőképes, stabil, és a modern kor igényeinek megfelelő legyen, érdemes a feladatra képzett szakembert keresnünk. De milyen tulajdonságok alapján vágjunk bele a legalkalmasabb fejlesztő megtalálásába?

Mik azok az alapvető jellemvonások, melyekkel minden igazán jó webprogramozónak nem csak érdemes, de kell is rendelkeznie?

Legyen képben a szakmájával és tartson lépést a korral

Azokban az időkben, amikor az internet született, a programozóknak némileg könnyebb volt a dolga, hiszen kizárólag a HTML nyelv ismeretére alapozva is fel tudtak építeni egy teljes, minden funkciójában működőképes honlapot.

Mára a világ sokat változott, és egy igazán jó webfejlesztőnek a biztos HTML-alapok mellett ismernie kell a PHP, Javascript és CSS kódokat, különböző keretrendszerek rejtelmeit, és álmából felrázva is fel kell tudnia építeni egy reszponzív weboldalt. Ha ez sem lenne elég, akkor folyamatosan képben kell lennie a szakmáját érintő trendek alakulásával, változásával is, hiszen ami ma menő és megbízható, az lehet, hogy holnapra már elavult és idejétmúlt lesz.

Igazodjon a megrendelő igényeihez

Az egyik legfontosabb feladat egy fejlesztő munkája során, hogy a megbízója által adott ötleteket képes legyen megfelelően adaptálni és amilyen szigorúan csak lehet, igazodjon a megrendelő elvárásaihoz.

Az igazán jó webprogramozók éppen ezért már a munka kezdete előtt odafigyelnek arra, hogy elegendő információval rendelkezzenek a készülő honlapot, és az azzal kapcsolatos igényeket illetően. Nincs ez másként webáruház készítés esetén sem. Mindig pontosan tudják, hogy a projekt, amit elvállaltak, milyen feladatokat foglal magába, és tisztán látják azt, hogyan is vághatnak bele azok megvalósításába, valamint azt is viszonylag pontosan meg tudják mondani, hogy mennyi időbe fog kerülni. A késések, és csúszó határidők egyáltalán nem vallanak egy profi fejlesztőre.

Gondolkodjon a designerek és a felhasználók fejével is

A jó webfejlesztő a szakmájának beható ismerete mellett képes arra, hogy egy designer által tervezett arculatot átültessen a gyakorlatba. A fejlesztő feladata, hogy a design elemeket az alkalmazott programozási nyelven életre keltse, és úgy hangolja össze, hogy a kész oldal hibátlan felhasználói élményben részesítse majd a jövőbeli látogatókat.

A másik fontos tulajdonság, hogy mivel a honlapot a felhasználóknak szánjuk, ezért nagyon fontos ismerni a felhasználók viselkedését és szokásait. Mindig törekedni kell az egyszerüségre, logikus felépítésre, és így egy felhasználóbarát oldal létrehozására.

Legyen maximalista

Az igazán jó fejlesztő azután sem ül karba tett kézzel, hogy látszólag végzett a munka érdemi részével, és az elképzelt arculat megelevenedett a képernyőn. Feladatának legalább olyan fontos részét képzi ugyanis a kész oldal tesztelése és a kódok hibáktól történő megtisztítása (az úgynevezett debugging), mint maga a kódolás. A jó webfejlesztő a legapróbb részletekre is odafigyel, és egészen addig nem nyugszik, míg el nem sikerül érnie azt, hogy az általa tervezett honlap tökéletes legyen és minden szükséges eszközön kifogástalanul működjön.

Számodra mi a jó webfejlesztők legfontosabb tulajdonsága?

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2020. június 22.

Egy honlap felépítése a keresőmotorok számára legalább annyira fontos, mint látogatóinknak. És sokkal nagyobb eséllyel is landolhatunk a találati lista élén abban az esetben, ha saját üzleti weboldalunk struktúrája jól átgondolt és profin megtervezett. Megmutatjuk, mik azok a fontos SEO szempontok, melyeket az oldaltérkép megtervezése során figyelembe kell vennünk.

2019. szeptember 08.

Bárhonnan is érkeznek a látogatók weboldaladra, egy dologban egészen biztos lehetsz: ha nem ismerik a vállalkozásodat, elsőként szeretnének rólad többet megtudni. A tájékozódást pedig kilencven százalékban a honlapod főoldalán fogják kezdeni. A tökéletes kezdőlap tehát elengedhetetlen alappillére egy sikeres vállalkozás jól működő weboldalának, hiszen ez a közös bizalom kiépítésének egyik alapja.

Népszerű bejegyzések