Utolsó frissítés: Szerző:

Ingyenes képszerkesztők az optimális webes fotók érdekében

Weboldalunk akkor lehet csak igazán felkapott, ha az általunk publikált tartalmak minőségi illusztrációkkal rendelkeznek. Gyakran előfordulhat azonban, hogy a képek mérete túl nagy, feltöltés előtt el kell tüntetnünk egy részletet az adott fotóról, vagy épp rá kell montíroznunk a poszt címét vagy saját logónkat.

Régebben a kiváló minőségű végeredményhez még profi grafikai szoftverekre lett volna szükségünk, manapság azonban ezek a dolgok akár néhány kattintással is megoldhatók.

Rengeteg olyan applikációt találhatunk ugyanis a neten, melyek rendkívül egyszerűvé tették a képszerkesztés feladatát. Többségük ráadásul online formában és teljesen ingyenesen.

Most összegyűjtöttük a legjobb megoldásokat arra az esetre, ha illusztrációidat feltöltés előtt szeretnéd személyre szabni vagy optimalizálni anélkül, hogy a gyenge minőségű végeredménytől kellene tartanod.

Canva

A Canva egy online képszerkesztő, mely a képek méretének optimalizálása mellett rengeteg dologra használható. Plakátokat, logókat, illusztrációkat, vagy épp Facebook és Instagram posztokat is tervezhetsz vele. Sőt, akár prezentációk vagy rövid, látványos videós tartalmak szerkesztésére is alkalmas.

A látványos és trendi végeredmény érdekében több százezer sablon közül válogathatsz, így biztos lehetsz benne, hogy megtalálhatod a vállalkozásod arculatához leginkább illő megoldásokat.

A Canva egy egyszerű, mégis nagyon hatékony eszköz, mely teljesen ingyenes, és egy egyszerű regisztráció után használható. A fizetős prémium verzióban felhasználható sablonok és stock anyagok száma pedig szinte végtelen, így a benne rejlő lehetőségeknek csak a kreativitásod az, ami határokat szabhat!

Pixlr

A Pixlr azoknak a felhasználóknak lehet kiváló döntés, akiknek a gyorsaság és az egyszerűség mellett a hatékonyság is fontos.

A Pixlr sok szempontból hasonlít az egyik legkedveltebb online szerkesztőhöz, a Photoshop Express-hez, többek közt a kezelőfelülete és a megjelenése miatt is. De nem elhanyagolható az a tulajdonsága sem, hogy sok ingyenes, online megoldással szemben támogatja a rétegek kezelését is, amire pedig, mint később ezt látni fogjátok, az Adobe híres applikációja sem képes.

Az online alkalmazás a legtöbb, szükséges módosítás elvégzésére használható. A színek és a telítettség megváltoztatása mellett élesíthetjük vagy homályosíthatjuk fotóinkat, különböző szűrőket alkalmazhatunk rajtuk, keretet vagy matricákat adhatunk hozzájuk, a layereknek köszönhetően pedig a Pixlr használatával akár több képet is hatékonyan kombinálhatunk.

Az alkalmazásnak ingyenes és prémium verziója is létezik, utóbb természetesen több funkciót és nagyobb mozgásteret kínál. Regisztráció után ha kedvünk tartja, harminc napig ingyenesen kóstolhatunk bele a prémium funkciókba is.

Photoshop Express

Ha már szóba került az egyik legismertebb és legkedveltebb képszerkesztőprogram online verziója, nézzük meg kissé közelebbről, mit is kínál a Photoshop Express!

Az ingyenes applikáció minden olyan funkcióval rendelkezik, melyekre képeid egyszerű optimalizálásához vagy egy gyors szerkesztéshez szükséged lehet. Az olyan, alapvető funkciók mellett, mint a vágás, a méretezés, a színárnyalatok és arányok állíthatósága, rengeteg különleges szűrőt is találhatunk a programban, melyekkel könnyedén feldobhatjuk a legunalmasabb fotókat is.

A Photoshop Express hátránya azonban, hogy meglepő módon az asztali verzióval ellentétben sajnos nem alkalmas a különálló rétegek kezelésére. Így, ha több layer-rel szeretnél dolgozni, érdemes lesz helyette a fentebb említett Pixlr-t használnod.

De miért annyira fontosak a megfelelően optimalizált webes képek?

A weboldalunkon használt képek optimalizálásának több szempontból is kiemelkedő jelentősége van.

Egyrészt a jó minőségű képek profizmust sugallanak és segítenek a látogatók bizalmának megszilárdításában, másrészt pedig a SEO javulásához is hozzájárulnak.
A túlzottan nagy méretű képek ugyanis leronthatják weboldalunk betöltési sebességét, ami hosszú távon az organikus elérés visszaeséséhez, ezáltal pedig a Google találati listájának első oldaláról való lecsúszáshoz vezet.

Címkék

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2022. január 24.

A lead generálás egyik hatékony módja pedig nem más, mint a hatékony kapcsolati űrlapok létrehozása. De hogyan érheted el, hogy egy, a honlapodra tévedő látogató kitöltse ezeket az űrlapokat? Mit kell kínálnod annak életében, hogy a lead-ek begyűjtése hatékony folyamat legyen? Ebben a bejegyzésben ennek jártunk utána és most megmutatjuk neked!

2024. január 15.

A SWOT-elemzés egy nagyon hatékony technika arra, hogy felmérjük erősségeinket és gyengeségeinket, ezért a projektmenedzsment több területén is alkalmazzák. Nem szabad kihagyni a SWOT-analízis készítését akkor sem, amikor új vállalkozást indítunk. Lássuk a részleteket!

Népszerű bejegyzések