Utolsó frissítés: Szerző:

Weboldalt szeretnék! Ingyenes weboldal motorok, vagy egyedi fejlesztés?

Sok vállalkozás ott próbálja megfogni a pénzt, ahol csak lehet, és sajnos a legtöbb esetben a weboldaltervezés esik először áldozatul a spórolásnak. A honlapon megtakarított pénz azonban idővel több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hajtott.

Az ingyenesen használható honlapszerkesztő megoldások csábítóak lehetnek, azonban rengeteg hátulütőjük akad a saját fejlesztésű weboldalakkal szemben. Hogy mik ezek? Most megmutatjuk!

Ingyenes weboldal motorok

Manapság már rengeteg weboldal motorból válogathat az ember, ha ezekre esik a választása.

Talán a legismertebb ilyen CMS az a Wordpress, amely eredetileg egy blogmotornak indult, de manapság már bármilyen egyszerű weboldal gyorsan elkészíthető vele, köszönhetően a rengeteg hozzá készített sablonnak és pluginnak.
A Drupal és a Joomla a másik két ismertebb rendszer, ezekből a Drupal talán nehezebben kezelhető, és kevésbé rugalmas, de ha egy hozzáértő kezei közé kerül, akkor rengeteg dolgot jobban megtudunk benne valósítani mint a Wordpressbe. A Joomlát általában e kettő közé pozicionálják, nem annyira egyszerű mint a Wordpress, de nem is annyira sokoldalú mint a Drupal.

A megfelelő motor kiválasztásakor mindig vegyük figyelembe az igényeket, hogy milyen honlapot szeretnénk magunknak. Egy egyszerű induló weboldalnál a wordpressel nehéz mellényúlni, de ha egyedibb igényeink vannak, mindenképpen érdemes elgondolkodni egy komolyabb rendszeren.

Személyre szabhatóság

A legtöbb ingyenes webszerkesztőben megegyezik, hogy meglehetősen szűk teret enged a fantáziának, és csak részben adja meg a személyre szabhatóság lehetőségét. Általában sok különböző sablon és megjelenés közül választhatunk, melyeket némileg képesek vagyunk saját elképzeléseinkhez igazítani, azonban álmaink megvalósításának ezek a megoldások erős határokat szabhatnak.

Az egyedi fejlesztésű weboldalak ezzel szemben végtelen teret biztosítanak a képzelőerőnek. Ha valódi szakemberre bízzuk weboldalunk megtervezését, biztosak lehetünk abban, hogy minden a mi elképzeléseink szerint fog majd megjelenni a képernyőn.

Biztonság

Az ingyenes megoldások egyik nagy hátulütője, hogy a saját fejlesztésű weboldalakkal ellentétben kevésbé védettek a napjainkban egyre gyakoribb kiberbűnözőkkel szemben. A gyakorlott hackerek ugyanis jól ismerik azokat a kiskapukat, melyeken keresztül az ingyenes alkalmazásokkal tervezett weboldalak támadhatóak lehetnek.

A folyamatos frissítések segíthetnek a kártékony betolakodók távoltartásában, de így sem jelentenek száz százalékos biztonságot. Egy saját fejlesztésű, profi programozók által kivitelezett és rendszeresen karbantartott weboldal sokkal nagyobb biztonságban van a rosszindulatú kiberbűnözők káros tevékenységeitől, szemben az ingyenes alternatívákkal.

Ki nem hallott még olyat, hogy valaki kétségbeesetten mesélte, hogy feltörték a honlapját? Vírusokat, spameket helyeztek el, legrosszabb esetben pedig elveszett minden tartalma is. Ezek az esetek szinte kivétel nélkül az ingyenes motorokkal készült honlapoknál történnek meg.

Profizmus

Sose felejtsd el: ha azt szeretnéd, hogy vállalkozásodat komolyan vegyék, komolynak is kell mutatnod magad! Habár az ingyenes weboldal szerkesztők egyre inkább arra koncentrálnak, hogy igényes és letisztult megjelenést kölcsönözzenek weboldaladnak, azért meg kell vallanunk, hogy sosem lesznek képesek annyira elegáns végeredményt produkálni, mint egy hozzáértő szakemberek által, egyéni igények szerint felépített, saját fejlesztésű versenytárs.

Ahhoz, hogy honlapod megfelelően tükrözze vállalkozásod profizmusát, nem elég pusztán elegánsnak és modernnek látszania, előre mutatónak, formabontónak és egyedinek kell lennie. Eme célok eléréséhez pedig nincs másra szükséged, mint egy profi fejlesztőkből és dizájnerekből álló, kreatív és kooperatív csapatra, akik segítenek neked abban, hogy Te is megalkothasd álmaid weboldalát!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2020. augusztus 05.

Rendkívül fontos, hogy a lehető leghatékonyabb módon határold körbe weboldalad célközönségét, és próbáld meg kielégíteni látogatóid igényeit. Lehetőleg még azelőtt, hogy nekiállnál ötleteid formába öntésének. És hogy hogyan? Ebben a rövid bejegyzésben most ezt is megmutatjuk neked!

2023. december 27.

A webáruház-tulajdonosok számára különösen fontos, hogy sok embert vonzzanak a boltjukba, hiszen minél többen tekintik meg a termékeket, annál valószínűbb, hogy létrejön a vásárlás. Az organikus találatok közti megjelenésben kitüntetett szerepe van a metaleírásnak is, ezért most ezt a fontos elemet vesszük górcső alá. Te is szeretnéd növelni bevételedet? Akkor olvasd el tippjeinket a tökéletes metaleírás elkészítéséhez!

Népszerű bejegyzések