CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Weboldalt szeretnék! Ingyenes motorok, vagy egyedi fejlesztés?

Sok vállalkozás ott próbálja megfogni a pénzt, ahol csak lehet, és sajnos a legtöbb esetben a weboldaltervezés esik először áldozatul a spórolásnak. A honlapon megtakarított pénz azonban idővel több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hajtott.

Az ingyenesen használható honlapszerkesztő megoldások csábítóak lehetnek, azonban rengeteg hátulütőjük akad a saját fejlesztésű weboldalakkal szemben. Hogy mik ezek? Most megmutatjuk!

Személyre szabhatóság

A legtöbb ingyenes webszerkesztőben megegyezik, hogy meglehetősen szűk teret enged a fantáziának, és csak részben adja meg a személyre szabhatóság lehetőségét. Általában sok különböző sablon és megjelenés közül választhatunk, melyeket némileg képesek vagyunk saját elképzeléseinkhez igazítani, azonban álmaink megvalósításának ezek a megoldások erős határokat szabhatnak.

Az egyedi fejlesztésű weboldalak ezzel szemben végtelen teret biztosítanak a képzelőerőnek. Ha valódi szakemberre bízzuk weboldalunk megtervezését, biztosak lehetünk abban, hogy minden a mi elképzeléseink szerint fog majd megjelenni a képernyőn.

Biztonság

Az ingyenes megoldások egyik nagy hátulütője, hogy a saját fejlesztésű weboldalakkal ellentétben kevésbé védettek a napjainkban egyre gyakoribb kiberbűnözőkkel szemben. A gyakorlott hackerek ugyanis jól ismerik azokat a kiskapukat, melyeken keresztül az ingyenes alkalmazásokkal tervezett weboldalak támadhatóak lehetnek.

A folyamatos frissítések segíthetnek a kártékony betolakodók távoltartásában, de így sem jelentenek száz százalékos biztonságot. Egy saját fejlesztésű, profi programozók által kivitelezett és rendszeresen karbantartott weboldal sokkal nagyobb biztonságban van a rosszindulatú kiberbűnözők káros tevékenységeitől, szemben az ingyenes alternatívákkal.

Ki nem hallott még olyat, hogy valaki kétségbeesetten mesélte, hogy feltörték a honlapját? Vírusokat, spameket helyeztek el, legrosszabb esetben pedig elveszett minden tartalma is. Ezek az esetek szinte kivétel nélkül az ingyenes motorokkal készült honlapoknál történnek meg.

Profizmus

Sose felejtsd el: ha azt szeretnéd, hogy vállalkozásodat komolyan vegyék, komolynak is kell mutatnod magad! Habár az ingyenes webszerkesztők egyre inkább arra koncentrálnak, hogy igényes és letisztult megjelenést kölcsönözzenek weboldaladnak, azért meg kell vallanunk, hogy sosem lesznek képesek annyira elegáns végeredményt produkálni, mint egy hozzáértő szakemberek által, egyéni igények szerint felépített, saját fejlesztésű versenytárs.

Ahhoz, hogy honlapod megfelelően tükrözze vállalkozásod profizmusát, nem elég pusztán elegánsnak és modernnek látszania, előre mutatónak, formabontónak és egyedinek kell lennie. Eme célok eléréséhez pedig nincs másra szükséged, mint egy profi fejlesztőkből és dizájnerekből álló, kreatív és kooperatív csapatra, akik segítenek neked abban, hogy Te is megalkothasd álmaid weboldalát!

Ajánlott bejegyzések

2019. július 25.

Egy saját weboldal felépítésébe belevágni soha nem egyszerű feladat. Anyagi megfontolásból és egyszerűségük miatt sokan döntenek az ingyenes opció mellett, azonban ők az esetek többségében nem tudják, egy látszólag ingyenes weboldalért milyen árat is fizethet az ember, ha nem elég előrelátó és óvatos.

2019. május 02.

Ha szeretnél sikeres honlapot üzemeltetni, meg kell tanulnod megérteni, és alkalmazni célközönséged nyelvezetét. Ismerned kell vágyaikat, igényeiket, problémáikat, és meg kell tanulnod ezekre a megfelelő módon reflektálni is. Hogy mégis hogyan? Az alábbi, rövid cikkből megtudhatod, mik a kölcsönös tisztelet legfőbb jelei, melyeket minden profi weboldalnak érdemes magán hordoznia!