Utolsó frissítés: Szerző:

Videók a weboldalon – hogyan használd jól őket?

Szeretnéd tudni, hogy milyen videókkal kellene feldobnod a weboldaladat? Hogyan kelthetsz velük jó benyomást? Ebben a cikkben végignézzük, mi mindenre használhatod a videós tartalmakat, hogy ösztönözd a vásárlásokat és növeld a vevőid bizalmát.

A videós tartalmak fogyasztása drasztikusan megugrott az elmúlt években. Felmérések szerint hatékonyabbnak bizonyulnak, ha márkaépítésről és hirdetésről van szó. A webdesign legújabb trendjei pedig követik a social media és a streaming szolgáltatók által diktált iramot.

A jól elhelyezett videós tartalom a weboldaladon is hasonlóan szép eredményekkel kecsegtet, mint ha online hirdetésekben használod. Növeli az elköteleződést és jó hatást gyakorol a márkaismertségre.

Mit mondhatsz el egy videó segítségével?

Kézenfekvőnek tűnik, hogy a videós tartalom, hasonlóan az állóképekhez, egyfajta illusztrációként szolgáljon a szöveges tartalom mellett. Természetesen ez is működhet. Egy, a cégedre jellemző képsorozat, az arculatba illeszkedő zenével segít megteremteni azt a hangulatot, ami kedvezően hat majd a látogató vásárlási szándékára.

De ennél sokkal többre is használhatod a weboldalba ágyazott videókat. Íme néhány ütős ötlet, hogy nagyot szóljon a videós tartalmad.

1. Storytelling

Az imázs jellegű, hangulatteremtő videóknál sokkal erősebb hatást keltenek azok, amelyekkel egy történetet mesélsz el – legyen az egy sikeres vásárlás története, a cég története, vagy egy átlagos nap az irodában. Lényeg, hogy sztori legyen, a néző tudjon azonosulni valamelyik karakterrel és húzza be őt a mese.

A nehezítő tényező, hogy nincs időd egy egészestés film sztoriját levetíteni a látogatónak, mert valószínűleg nem ezért jött. Néhány percbe kell sűrítened a mondanivalót, szóval nem árt, ha nagyon jó szakemberekkel dolgozol együtt.

2. Bemutatkozó videó

Nagyon jól tud működni a klasszikus bemutatkozó oldal videós formátumba ültetve. Szólaltasd meg a kollégákat. Beszélj te is, mondjátok el néhány szóban, hogy kik vagytok, mit csináltok és miért jó ez nektek és a világnak. Sokkal hatásosabb, mint egy egyszerű kép, alatta sablonos szöveggel.

3. Így használd

Szuper lehetőséget kínál a terméked vagy szolgáltatásod lehetséges felhasználási módjainak, hasznának bemutatására egy, a honlapodon elhelyezett videós anyag. Néhány másodperc alatt bemutathatod mindazt, amit hosszú oldalakon keresztül ecsetelgetnél. Ráadásul sokkal többen fogják tényleg érteni is az üzenetedet, mintha csak írásban lenne mindez elérhető.

4. Plusz jelentésrétegek

Spórolhatsz a karakterrel akkor is, ha hozzáadnál még egy csomó fontos információt, de úgy érzed, túl hosszú lenne, ha mindezt felsorolásként helyeznéd el az oldalon. Ha pedig szeretnéd az egész témát egy kicsit más megvilágításba tenni, kiegészíteni egyéb információkkal, amikre nem tértél ki a szövegben, akkor ezt is megteheted.

Ahelyett, hogy részletesen leírod, mennyi környezetszennyező anyagtól óvja meg a terméked a bolygót, mindezt meg is mutathatod. Ha szeretnéd érzékeltetni, milyen előnyökkel jár, ha a reménybeli vásárlód részt vesz a kertészeti workshopodon, akkor vizuálisan jelenítsd meg számára. Lássa, hogyan fognak majd a buja kertben grillezni, és friss málnát szedni a desszerthez.

Mire figyelj a videókkal kapcsolatban?

Van néhány aranyszabály, amiket érdemes betartanod, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a weboldalon elhelyezett videókból.

  • Minőség: Csak jóminőségű, éles videókat tegyél fel. A homályos, sötét videó inkább ront a megítéléseden.
  • Oldalsebesség: Ne felejtsd el, hogy az egész csak akkor ér valamit, ha a weboldalad betöltési sebessége nem lesz kínosan lassú. Ha ez problémákat okoz, inkább vedd le addig a videót, amíg sikerül megoldani a sebesség kérdését.
  • Levehető hangerő: Mindenképpen adj lehetőséget a felhasználónak arra, hogy szabályozhassa a videó hangerejét. Mivel ma már sokan csak a telefonjukról böngésznek, hasznos lehet, ha feliratozod is a felvételt.

Szükséged lenne egy jól konvertáló új weboldalra? Írj nekünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2022. március 20.

Egy weboldal felépítésének munkadíja minden esetben a megrendelő igényeitől, az adott projekt tulajdonságaitól függ, és éppen ezért rendkívül széles skálán mozoghat. Most megmutatjuk nektek, mire lehet szükség a profi webes megjelenés megtervezéséhez és kivitelezéséhez, és azt is, nagyságrendileg milyen árakkal számolhattok.

2022. augusztus 06.

A minap olvastam egy bejegyzést egy marketing csoportban, ahol egy weboldal tulajdonos tette fel az alábbi kérdést. „Miért nem jelenik meg a webhelyem a Google-ban? Rengeteg órát töltöttünk a weboldal elkészítésével, de nincs organikus forgalom, és még ha beírom is a márkanevünket, sem jön be semmi...”

Népszerű bejegyzések