Utolsó frissítés: Szerző:

Videók a weboldalon – hogyan használd jól őket?

Szeretnéd tudni, hogy milyen videókkal kellene feldobnod a weboldaladat? Hogyan kelthetsz velük jó benyomást? Ebben a cikkben végignézzük, mi mindenre használhatod a videós tartalmakat, hogy ösztönözd a vásárlásokat és növeld a vevőid bizalmát.

A videós tartalmak fogyasztása drasztikusan megugrott az elmúlt években. Felmérések szerint hatékonyabbnak bizonyulnak, ha márkaépítésről és hirdetésről van szó. A webdesign legújabb trendjei pedig követik a social media és a streaming szolgáltatók által diktált iramot.

A jól elhelyezett videós tartalom a weboldaladon is hasonlóan szép eredményekkel kecsegtet, mint ha online hirdetésekben használod. Növeli az elköteleződést és jó hatást gyakorol a márkaismertségre.

Mit mondhatsz el egy videó segítségével?

Kézenfekvőnek tűnik, hogy a videós tartalom, hasonlóan az állóképekhez, egyfajta illusztrációként szolgáljon a szöveges tartalom mellett. Természetesen ez is működhet. Egy, a cégedre jellemző képsorozat, az arculatba illeszkedő zenével segít megteremteni azt a hangulatot, ami kedvezően hat majd a látogató vásárlási szándékára.

De ennél sokkal többre is használhatod a weboldalba ágyazott videókat. Íme néhány ütős ötlet, hogy nagyot szóljon a videós tartalmad.

1. Storytelling

Az imázs jellegű, hangulatteremtő videóknál sokkal erősebb hatást keltenek azok, amelyekkel egy történetet mesélsz el – legyen az egy sikeres vásárlás története, a cég története, vagy egy átlagos nap az irodában. Lényeg, hogy sztori legyen, a néző tudjon azonosulni valamelyik karakterrel és húzza be őt a mese.

A nehezítő tényező, hogy nincs időd egy egészestés film sztoriját levetíteni a látogatónak, mert valószínűleg nem ezért jött. Néhány percbe kell sűrítened a mondanivalót, szóval nem árt, ha nagyon jó szakemberekkel dolgozol együtt.

2. Bemutatkozó videó

Nagyon jól tud működni a klasszikus bemutatkozó oldal videós formátumba ültetve. Szólaltasd meg a kollégákat. Beszélj te is, mondjátok el néhány szóban, hogy kik vagytok, mit csináltok és miért jó ez nektek és a világnak. Sokkal hatásosabb, mint egy egyszerű kép, alatta sablonos szöveggel.

3. Így használd

Szuper lehetőséget kínál a terméked vagy szolgáltatásod lehetséges felhasználási módjainak, hasznának bemutatására egy, a honlapodon elhelyezett videós anyag. Néhány másodperc alatt bemutathatod mindazt, amit hosszú oldalakon keresztül ecsetelgetnél. Ráadásul sokkal többen fogják tényleg érteni is az üzenetedet, mintha csak írásban lenne mindez elérhető.

4. Plusz jelentésrétegek

Spórolhatsz a karakterrel akkor is, ha hozzáadnál még egy csomó fontos információt, de úgy érzed, túl hosszú lenne, ha mindezt felsorolásként helyeznéd el az oldalon. Ha pedig szeretnéd az egész témát egy kicsit más megvilágításba tenni, kiegészíteni egyéb információkkal, amikre nem tértél ki a szövegben, akkor ezt is megteheted.

Ahelyett, hogy részletesen leírod, mennyi környezetszennyező anyagtól óvja meg a terméked a bolygót, mindezt meg is mutathatod. Ha szeretnéd érzékeltetni, milyen előnyökkel jár, ha a reménybeli vásárlód részt vesz a kertészeti workshopodon, akkor vizuálisan jelenítsd meg számára. Lássa, hogyan fognak majd a buja kertben grillezni, és friss málnát szedni a desszerthez.

Mire figyelj a videókkal kapcsolatban?

Van néhány aranyszabály, amiket érdemes betartanod, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a weboldalon elhelyezett videókból.

  • Minőség: Csak jóminőségű, éles videókat tegyél fel. A homályos, sötét videó inkább ront a megítéléseden.
  • Oldalsebesség: Ne felejtsd el, hogy az egész csak akkor ér valamit, ha a weboldalad betöltési sebessége nem lesz kínosan lassú. Ha ez problémákat okoz, inkább vedd le addig a videót, amíg sikerül megoldani a sebesség kérdését.
  • Levehető hangerő: Mindenképpen adj lehetőséget a felhasználónak arra, hogy szabályozhassa a videó hangerejét. Mivel ma már sokan csak a telefonjukról böngésznek, hasznos lehet, ha feliratozod is a felvételt.

Szükséged lenne egy jól konvertáló új weboldalra? Írj nekünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2020. február 20.

A landing page ugyanis mind a webfejlesztésben, mind a marketingben jól ismert koncepció. Szakmán kívül azonban sokan továbbra sem tudják, mit is takar a megnevezés valójában, és miért lehet hasznos egy landing oldal egy olyan vállalkozás számára, melynek célja az online marketing fejlesztése, vagy a direkt online értékesítés. Ebben a bejegyzésben tisztázzuk fogalmat, és megmutatjuk azt, mik azok az alapvető dolgok, melyek egy jól működő landing oldal létrehozásához szükségesek.

2018. november 19.

Kezdetben csak a boltok akcióztak, mára viszont a webáruházakban is tartják a Black Friday-t. Az ok egyértelmű: ebben az időszakban óriási az érdeklődés - mindenféle termék és szolgáltatás iránt -, illetve az ilyenkor “megfogott” vásárlókkal később sokkal könnyebb újra kapcsolatba lépni. Ezzel pedig akár a karácsonyi forgalmat, de az év más időszakait is az átlagosnál sokkal jobban felpörgetheted. Mindehhez persze nem árt egy korszerű webáruház. Nézd meg a tippjeinket!

Népszerű bejegyzések