CoderWeb honlapkészítés és honlapfelújítás gyorsan
info@coderweb.hu
06 30 327 1223

2018. december 05.

Melyek a jó weboldal elkészítésének első lépései?

Egy sikeres honlap megtervezése felépítése komoly feladat, mely nem csupán elhivatottságot, de kellő mértékű szakmai tapasztalatot is igényel. A felhasználók igényei és weboldalakkal szemben támasztott elvárások az elmúlt évek során ugrásszerűen megnövekedtek, ezekkel az igényekkel pedig, ha tetszik, ha nem, lépést kell tartani. De hogyan is vágjunk neki a feladatnak, ha sosem csináltunk még ilyet korábban?

Találjuk meg a megfelelő tárhely szolgáltatót

Fontos, hogy honlapunkat egy olyan szolgáltatónál üzemeltessük, ahol biztonságos, stabil szervereket működtetnek, és weboldalunk amellett, hogy megbízhatóan üzemel, az esetleges hackertámadásokkal szemben is megfelelő védelmet élvez, valamint megfelelő időnként biztonsági mentések készülnek, amiből bármi gond esetén visszaállítható a honlapunk eredeti formájába. Nem elhanyagolható szempont a nap huszonnégy órájában elérhető ügyfélszolgálat sem, ami igény esetén bármilyen probléma vagy kérdés megoldásában készséggel áll rendelkezésünkre.

A megfelelő webfejlesztőt

Csakúgy, mint az építőiparban, egy jól működő weboldal megtervezése esetén is elengedhetetlen az, hogy „házunk” biztos alapokon álljon. Egy jól működő honlap megfelelő felépítését érdemes tehát olyan szakemberre bíznunk, aki jártas a szakmájában, és a HTML, CSS, valamint PHP kódok mellett az online világ folyamatosan változó trendjeit is jobban ismeri, mint a saját tenyerét.

A megfelelő dizájnert

Sokszor említettük már, hogy a honlapkészítés esetében rendkívül sokat jelent a vizuális megjelenés, hiszen az új látogatók szemében ez adja meg az első benyomást, ami alapján eldönthetik, igénybe veszik-e az általunk kínált szolgáltatásokat, vagy sem. Egy jó webdizájnernek nem csupán kiváló esztétikai érzékkel kell rendelkeznie, de mindig érdemes képben lennie a szakmáján belül hódító, új irányzatokkal és direktívákkal egyaránt.


A legjobb persze, ha nem kell felesleges köröket futnunk ahhoz, hogy megfelelő hozzáértéssel rendelkező szakembereket gyűjtsünk össze weboldalunk megtervezéséhez és üzemeltetéséhez. Egy igazán jó honlapkészítő szolgáltatónál a rendszergazdák, programozók, dizájnerek, és a tartalomfejlesztők is megtalálhatók, és egymás munkáját ismerve, tapasztaltan dolgoznak össze annak érdekében, hogy Önnek ne legyen más dolga, minthogy újonnan indított weboldalát látva hátradőljön, és várja a sikert!

Hasonló bejegyzések

2018. szeptember 11.

Egy tárhely megvásárlása és domain név lefoglalása egyáltalán nem jelent életbiztosítást arra, hogy új honlapunk azonnal elsők közt jelenik meg a nagy keresőmotorok találati listáján. Ehhez bizony elkell némi idő és segítség. Most megmutatjuk azt a 3+1 leggyakrabban elkövetett hibát, ami miatt a kereső honlapunk nevét beírva az első oldalak egyikén sem dob fel ránk mutató javaslatot.

2018. szeptember 22.

Az olyan, szembetűnő bakik mellett, mint az átláthatatlan webdizájn, vagy az értékes tartalom hiánya, akad néhány kisebb malőr is, amin könnyedén elcsúszhat oldalunk látogatottsága. A legtöbb ezek közül azonban olyan apróság, melyet kis odafigyeléssel és némi időráfordítással könnyedén orvosolhatunk.