GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
CoderWeb honlapkészítés, weboldal és webshop készítés

Utolsó frissítés: Szerző:

Melyek a jó weboldal elkészítésének első lépései?

Egy sikeres honlap megtervezése felépítése komoly feladat, mely nem csupán elhivatottságot, de kellő mértékű szakmai tapasztalatot is igényel. A felhasználók igényei és weboldalakkal szemben támasztott elvárások az elmúlt évek során ugrásszerűen megnövekedtek, ezekkel az igényekkel pedig, ha tetszik, ha nem, lépést kell tartani.

De hogyan is vágjunk neki a feladatnak, ha sosem csináltunk még ilyet korábban?

Tervezés, tervezés, tervezés

Az első és legfontosabb lépés, hogy üljünk le, gondoljuk át a leendő honlapunkat. Határozzuk meg a honlapunk célját: tájékoztatni akarunk, csak információt akarunk adni? történeteket mesélni, blogolni? vagy itt szeretnénk értékesíteni a szolgáltatásunkat vagy termékeinket? Ez a legfontosabb, hogy szemünk előtt legyen a konkrét cél, amiért a weboldalunk készül.

Ezután válasszuk ki a célközönséget, hogy kihez akarunk szólni, határozzuk meg a hangot, ahogy kommunikálni akarunk velük, és persze tervezzük meg fejben a honlap leendő funkcióit, hogy mikre lesz szükségünk a célunk eléréséhez.

Találjuk meg a megfelelő tárhely szolgáltatót

Fontos, hogy honlapunkat egy olyan szolgáltatónál üzemeltessük, ahol biztonságos, stabil szervereket működtetnek, és weboldalunk amellett, hogy megbízhatóan üzemel, az esetleges hackertámadásokkal szemben is megfelelő védelmet élvez, valamint megfelelő időnként biztonsági mentések készülnek, amiből bármi gond esetén visszaállítható a honlapunk eredeti formájába.

Nem elhanyagolható szempont a nap huszonnégy órájában elérhető ügyfélszolgálat sem, ami igény esetén bármilyen probléma vagy kérdés megoldásában készséggel áll rendelkezésünkre.

A megfelelő webfejlesztőt

Csakúgy, mint az építőiparban, egy jól működő weboldal megtervezése esetén is elengedhetetlen az, hogy „házunk” biztos alapokon álljon. Egy jól működő honlap megfelelő felépítését érdemes tehát olyan szakemberre bíznunk, aki jártas a szakmájában, és a HTML, CSS, valamint PHP kódok mellett az online világ folyamatosan változó trendjeit is jobban ismeri, mint a saját tenyerét. Ha jó szakembert sikerül választanunk, később rengeteg kellemetlenségtől tudjuk megóvni magunkat.

Hozzánk is rengetegen jönnek, akik csalódtak az előző fejlesztőjükben, mert nem tudta megvalósítani az elképzelésüket, vagy csak egyszerűen nincsenek megelégedve a munkájával.

A megfelelő dizájnert

Sokszor említettük már, hogy a honlapkészítés esetében rendkívül sokat jelent a vizuális megjelenés, hiszen az új látogatók szemében ez adja meg az első benyomást, ami alapján eldönthetik, igénybe veszik-e az általunk kínált szolgáltatásokat, vagy sem. Egy jó webdesignernek nem csupán kiváló esztétikai érzékkel kell rendelkeznie, de mindig érdemes képben lennie a szakmáján belül hódító, új irányzatokkal és direktívákkal egyaránt.

A legjobb persze, ha nem kell felesleges köröket futnunk ahhoz, hogy megfelelő hozzáértéssel rendelkező szakembereket gyűjtsünk össze weboldalunk megtervezéséhez és üzemeltetéséhez.

Egy igazán jó honlapkészítő szolgáltatónál a rendszergazdák, programozók, dizájnerek, és a tartalomfejlesztők is megtalálhatók, és egymás munkáját ismerve, tapasztaltan dolgoznak össze annak érdekében, hogy Önnek ne legyen más dolga, minthogy újonnan indított weboldalát látva hátradőljön, és várja a sikert!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ajánlott bejegyzések

2019. február 14.

Egy jól működő vállalkozás elstartolásának egyik alapkövét jelenti a saját weboldal elindítása. Egy tökéletes honlap pedig nem csupán tartalmát, de vizuális megjelenését tekintve is kedves az olvasónak. A jó megjelenés igazi szakembert, jól képzett webdesignert kíván. De hogyan találd meg a céljaidnak leginkább megfelelő vizuális gurut? Adunk néhány tippet, melyeknek köszönhetően te is könnyebben kiválaszthatod az igazit!

2018. augusztus 28.

Míg egy ügyesen felépített, minőségi honlap a siker kulcsa lehet cégünk számára, addig egy átgondolatlan, összecsapott oldal akár a bukásunkhoz is vezethet. Mik azok a hibák, melyeket hajlamosak vagyunk elkövetni egy céges weboldal felépítése során, de mindenképp érdemes elkerülnünk, ha szeretnénk, hogy vállalkozásunk magabiztos és megbízható piaci szereplőként jelenjen meg a potenciális ügyfelek előtt?

Népszerű bejegyzések